AcasăRecomandariMircea Sandu a pregatit scenariul. Actiunea poate incepe! Operatiunea “Demiterea lui Piturca”

Mircea Sandu a pregatit scenariul. Actiunea poate incepe! Operatiunea “Demiterea lui Piturca”

Inca presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu vrea sa rezolve chestiunea staff-ului tehnic al echipei nationale inainte de a-i preda mandatul viitorului sef de la “Casa Fotbalului”.

Mircea Sandu este decis sa taie in carne vie la Comitetul Executiv din 16 decembrie

Ratarea calificarii la Cupa Mondiala din Brazilia a produs ruptura in relatia dintre Sandu si Victor Piturca, prieteni la catarama pana recent. Cum nu-l poate demite pe selectioner fara sa-i plateasca despagubiri de 1,5 milioane euro, “Nasu” recurge la urmatoarea stratagema: il cheama la raport in fata Comitetului Executiv al FRF, stiut fiind faptul ca Piturca nu suporta sa fie bagat in “stabor”! Judecata federala este programata pentru 16 decembrie, data la care, aproape sigur, antrenorul echipei nationale va avea grija sa fie plecat din Capitala. „Am reusit foarte putin in cele doua meciuri cu Grecia. Avem, pe 16 decembrie, intrunirea Comitetului Executiv si se va analiza atunci ceea ce s-a facut la echipa nationala. Ce pot sa va spun este ca nu intamplator am fixat drept obiectiv calificarea la Euro 2016; nu putem mai mult de atat, pentru moment! Formatul pentru turneul final din Franta va fi unul permisiv, este un tel usor, zic eu. Se califica primele doua din fiecare grupa si cele mai bune cinci, din noua, de pe pozitia a treia. Indiferent cine o sa fie selectioner, consider ca va avea un obiectiv foarte usor de realizat, mai cu seama ca fondul de jucatori pentru campania viitoare este format”, a comentat Sandu la “Dolce Sport”. Ca dovada ca intre Victor Piturca si Mircea Sandu nu mai este niciun fel de apropiere, cei doi n-au mai discutat de la jocul tur cu Grecia, disputat la Atena, dupa cum insusi seful FRF a recunoscut: „Nu am mai vorbit cu Piturca, dar o voi face pe 16 decembrie, in C.Ex”.

Sandu da, deja, ordine viitorului sef al FRF

Chiar daca pe final de mandate, Mircea Sandu se comport ca si cum ar avea pe mai departe un cuvant greu de spus in Federatie. Nu se cunoaste, inca, data cand vor avea loc alegeri pentru functia de presedinte, insa “Nasu” are pregatite cateva “obiective” pentru inlocuitorul sau, care, cel mai probabil, va fi Gica Popescu: “Noua echipa de conducere trebuie sa faca un plan pentru urmatorii 6-10 ani, si aici ma refer la grupele de copii si juniori (…) Data alegerilor o voi anunta dupa Comitetul Executiv de luna asta”.

Amicalul cu Argentina costa un milion de euro

Victor Piturca nu pare sa se sinchiseasca de judecata federala

Pe 5 martie 2014 ar trebui sa soseasca la Bucuresti echipa nationala a Argentinei, cu Lionel Messi si Angel Di Maria in delegatia jucatorilor. Meciul amical cu reprezentativa „pumelor” costa un milion de euro, bani care vor fi achitati de FRF din propriul buget. Totusi, Mircea Sandu inca nu este convins 100% ca partida se va disputa: “ 5 martie este o data agreeata de FIFA pentru toate asociatiile nationale, iar noi avem o intelegere cu Argentina. Sper sa dea curs. Daca nu, vom vedea ce se va intampla… E un meci la care vom plati un milion de euro, bani pe care deja ii avem pregatiti. Problema e ca ai programat un meci cu Argentina dupa ratarea unei calificari la Cupa Mondiala; si nu se vede bine sa-ti vina doar 20.000 de oameni pe stadion la un asemenea joc cu Argentina! Lumea e suparata si pe Federatie, si pe echipa nationala; sunt convins ca oamenii vor face un pas inapoi, deja s-a vazut la meciurile Stelei”.

Euro 2020 – obiectiv de interes national

Romania s-a inscris in cursa pentru gazduirea de meciuri la Campionatul European din 2020, editie aniversara, cand se vor implini 60 de ani de cand s-a dat startul acestei competitii. Avand promis sprijinul Guvernului, Mircea Sandu sustine ca spera sa semneze, in luna aprilie, contractual cu UEFA: „Am avut, intr-adevar, intalnire la minister cu Nicu Banicioiu si Carmen Tocala. Sunt bucuros ca premierul Victor Ponta a dat verde pentru ca Romania sa continue pasii pentru a organiza Euro 2020, tara noastra va beneficia de o imagine extraordinara. In mod normal, ar trebui sa semnam contractele cu UEFA pana in aprilie. Daca Bucurestiul obtine aprobabea, vom avea in Capitala trei meciuri din faza grupelor si unul eliminatoriu”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger