AcasăSPORTMircea Rednic i-a dat clasa lui Ron Jans. "Puriul" s-a laudat in...

Mircea Rednic i-a dat clasa lui Ron Jans. „Puriul” s-a laudat in fata conducerii de la Standard!

SATISFACUT Mircea Rednic a incheiat anul cu o victorie

Inainte de a pleca in vacanta de sarbatori, tehnicianul de la Standard Liege a tras „linie” dupa cele 10 meciuri pe banca „rosiilor”. Concluzia: cea mai buna alegere pentru echipa din Liege!

SATISFACUT Mircea Rednic a incheiat anul cu o victorie

Mircea Rednic nu a plecat in Romania inainte de a-si prezenta raportul de activitate pentru cele aproximativ doua luni si jumatate pe banca celor de la Standard. La finalul ultimei partide din acest an, 3-0 cu Germinal Beerschot, tehnicianul echipei belgiene a facut o dare de seama catre presedintele Roland Duchatelet, in care si-a scos in evidenta realizarile facute la Liege.

Comparand ceea ce a fost inainte, sub comanda lui Ron Jans, raportul demonstrat ca Mircea Rednic a reusit un parcurs excelent de cand a preluat echipa. Olandezul a antrenat 11 meciuri, in timp ce Mircea Rednic a prins doar 10 partide, pana acum, asa ca paralela dintre cei doi este cat se poate de realista. Ron Jans a reusit  sa adune 13 puncte din 33, practic 39,39%, iar „Strambul” a agonisit 22 de puncte din 30, reprezentand un procentaj de 73,3%. Cand olandezul a fost demis, Standard era pe locul 10, in timp ce acum a incheiat anul pe locul 5.

Intr-un clasament al echipelor care ar putea sa se califice in play-off, echipa condusa de Mircea Rednic ocupa pozitia a doua, impreuna cu Zulte Waregem, la 8 puncte de Anderlecht, dar cu 5 mai mult ca FC Bruges. Presa belgiana a scos in evidenta si diferentele dintre cei doi antrenori, prezentand ce jucatori a promovat romanul in comparatie cu olandezul. Mircea Rednic l-a scos de la naftalina pe fundasul brazilian Kanu, pe care l-a folosit in toate partidele, in timp ce Jans nu il bagase decat intr-un meci. A mizat, in atac, pe doi tineri, nigerianul Imoh Ezekiel (19 ani) si  belgianul Michy Batshuayi (19 ani) dar si pe mijlocasul de 20 de ani, Goreux M’Poku.

Jucatorul care a „sarit” din schema este Sebastien Pocognoli, unul dintre cei care s-au impotrivit angajarii lui Rednic la Standard. Decizia scoaterii din primul „11” a fundasului belgian a avut efectul scontat: cu Ron Jans, echipa a primit 21 de goluri, in timp ce cu „Puriul” la timona doar 6 goluri! Romanul a avut si o discutie cu presedintele celor de la Standard si s-a declarat optimist in realizarea unor transferuri de care echipa are nevoie pentru a realiza obiectivul, calificarea intr-o cupa europeana. Pana acum, jucatorii propusi de Mircea Rednic, romanii Daniel Niculae si Ciprian Marica, au fost refuzati de conducerea „rosiilor” , din cauza pretentiilor financiare ale acestora.

author avatar
Sebastian Stan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger