AcasăSPORTMircea Rednic i-a dat clasa lui Ron Jans. "Puriul" s-a laudat in...

Mircea Rednic i-a dat clasa lui Ron Jans. „Puriul” s-a laudat in fata conducerii de la Standard!

SATISFACUT Mircea Rednic a incheiat anul cu o victorie

Inainte de a pleca in vacanta de sarbatori, tehnicianul de la Standard Liege a tras „linie” dupa cele 10 meciuri pe banca „rosiilor”. Concluzia: cea mai buna alegere pentru echipa din Liege!

SATISFACUT Mircea Rednic a incheiat anul cu o victorie

Mircea Rednic nu a plecat in Romania inainte de a-si prezenta raportul de activitate pentru cele aproximativ doua luni si jumatate pe banca celor de la Standard. La finalul ultimei partide din acest an, 3-0 cu Germinal Beerschot, tehnicianul echipei belgiene a facut o dare de seama catre presedintele Roland Duchatelet, in care si-a scos in evidenta realizarile facute la Liege.

Comparand ceea ce a fost inainte, sub comanda lui Ron Jans, raportul demonstrat ca Mircea Rednic a reusit un parcurs excelent de cand a preluat echipa. Olandezul a antrenat 11 meciuri, in timp ce Mircea Rednic a prins doar 10 partide, pana acum, asa ca paralela dintre cei doi este cat se poate de realista. Ron Jans a reusit  sa adune 13 puncte din 33, practic 39,39%, iar „Strambul” a agonisit 22 de puncte din 30, reprezentand un procentaj de 73,3%. Cand olandezul a fost demis, Standard era pe locul 10, in timp ce acum a incheiat anul pe locul 5.

Intr-un clasament al echipelor care ar putea sa se califice in play-off, echipa condusa de Mircea Rednic ocupa pozitia a doua, impreuna cu Zulte Waregem, la 8 puncte de Anderlecht, dar cu 5 mai mult ca FC Bruges. Presa belgiana a scos in evidenta si diferentele dintre cei doi antrenori, prezentand ce jucatori a promovat romanul in comparatie cu olandezul. Mircea Rednic l-a scos de la naftalina pe fundasul brazilian Kanu, pe care l-a folosit in toate partidele, in timp ce Jans nu il bagase decat intr-un meci. A mizat, in atac, pe doi tineri, nigerianul Imoh Ezekiel (19 ani) si  belgianul Michy Batshuayi (19 ani) dar si pe mijlocasul de 20 de ani, Goreux M’Poku.

Jucatorul care a „sarit” din schema este Sebastien Pocognoli, unul dintre cei care s-au impotrivit angajarii lui Rednic la Standard. Decizia scoaterii din primul „11” a fundasului belgian a avut efectul scontat: cu Ron Jans, echipa a primit 21 de goluri, in timp ce cu „Puriul” la timona doar 6 goluri! Romanul a avut si o discutie cu presedintele celor de la Standard si s-a declarat optimist in realizarea unor transferuri de care echipa are nevoie pentru a realiza obiectivul, calificarea intr-o cupa europeana. Pana acum, jucatorii propusi de Mircea Rednic, romanii Daniel Niculae si Ciprian Marica, au fost refuzati de conducerea „rosiilor” , din cauza pretentiilor financiare ale acestora.

author avatar
Sebastian Stan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger