AcasăSPORTMircea Lucescu spune ADIO fotbalului? La 78 ani, a plecat din tranşeele...

Mircea Lucescu spune ADIO fotbalului? La 78 ani, a plecat din tranşeele de la Kiev. Ce are de gând să facă în continuare

La cei 78 ani ai săi, Mircea Lucescu și-a anunțat plecarea de la Dinamo Kiev, lăsând de înțeles că ar putea însemna și finalul carierei.

Dar „Il Luce” nu se opreşte aici. Cel puţin, aşa susţine el, că încă nu se gândește la o retragere definitivă. Plecarea de la Kiev a survenit după eşecul, 0-1, cu Şahtior Doneţk.

Va sta alături de familie

Mircea Lucescu a transmis că urmează o perioadă în care va sta alături de familie, apoi, dacă sănătatea îi va permite, nu va refuza o nouă experiență ca antrenor.

Nu suntem atât de siguri că sunt momente de final. Era un moment în care trebuia să iau o decizie. Sunt trei ani de când sunt aici, am nimerit perioada pandemiei, apoi perioada războiului. Am încercat să construim o echipă nouă, jucătorii cu experiență erau solicitați în străinătate. Am făcut destul de multe pentru fotbalul ucrainean.

A venit momentul în care trebuia să mă gândesc la cineva mai tânăr care să poată să aibă o relație mai potrivită cu jucătorii tineri. Decizia era luată dinainte, am mai avut-o de două ori. Momentul cel mai dificil era la începutul partidelor, la momentele de reculegere.

Am considerat că este momentul să mă retrag, să-mi asum responsabilitatea pentru toate rezultatele din ultima perioadă, chiar dacă astăzi am jucat foarte bine. Pentru un antrenor cu experiența mea, trebuie să știe când să se retragă”, a spus tehnicianul român.

Vrea să mai antreneze

Mircea Lucescu nu vrea să pună „stop” carierei de antrenor.

„Dacă sănătatea îmi va permite să continui, voi continua. Fără fotbal, pentru mine nu e viață. Nu s-au gândit (n.r.- cei de la Dinamo Kiev) niciun moment că pot să mă retrag.

Toată lumea regretă că am luat această decizie. Mă întorc acasă, să văd cum mă simt. Pentru o perioadă, apoi mintea mea va zbura spre fotbal.

Totul depinde de sănătate. Voi vedea pe parcurs ce se va întâmpla. În momentul în care voi spune asta (n.r.- că se retrage), înseamnă că viața mea se va sfârși.

Încerc să mă gândesc că nu e încă sfârșitul. Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să gândească pozitiv, că pot ajuta în continuare. Eu nu mă simt bătrân. Încă nu mă îngropați!”, a spus Mircea Lucescu la Digisport.

author avatar
Andrei Ștefan
309 afisari

3 COMENTARII

  1. @ A arătat totuși că este mai simțit decât academicianul guvernator ,,bancher central” , deci un fel de ”număr 10 al bancherilor”, ”de la echipa națională de tezaur”, Isărescu și ,,specialiștii” de la BNR, sau chiar și Țiriac, alți uitați prin televiziuni, cei mai capabili din România reușind totuși să obțină ceva performanțe prin alte țări, ? Domnul Isărescu, un fel de ”Smeagol”, al ”echipei naționale de tezaur”, a înscris însă multe ”goluri financiare”, la alții, îndeosebi ”aborigeni” ,?

  2. Altui motivul plecări de la miliția lui belinski!…se pare ca a simțit că se apropie sfârșitul!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger