AcasăSPORTMircea Lucescu, romanul care a revolutionat fotbalul. Il recunosti?

Mircea Lucescu, romanul care a revolutionat fotbalul. Il recunosti?

(foto: dumitrugraur.wordpress.com)

Mircea Lucescu s-a nascut intr-o familie fara posibilitati financiare. A reusit insa sa revolutioneze fotbalul si sa ajunga la o avere de peste 50 milioane de euro.

(foto: dumitrugraur.wordpress.com)

Un roman, in varsta acum de 67 de ani, a reusit sa revolutioneze fotbalul si, totodata, sa ajunga de la un copil sarman, la un potent om de afaceri care, potrivit topului Forbes, are o avere de peste 50 milioane de euro.

Este vorba de antrenorul celor de la Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, persoana care, datorita abilitatilor sale, a reusit sa castige sase titluri in Ucraina cu echipa pe care o conduce.

A pornit insa de jos, dintre familie cu probleme financiare, fiind nevoit sa invete de mic sa se descurce singur.

„Nu cunosc fotbalist care sa fi pornit dintr-o casa cu living room si sezlonguri. Brazilienii, neintrecutii, au pornit din favelas. Lipsurile din copilarie sunt prima scoala a unui jucator de fotbal. In aceasta fotografie, tata, mama, sora, fratii mei si… eu, in mijloc, adica cel mijlociu”, a scris Mircea Lucescu in volumul <<Mirajul gazonului>> (Editura Junimea, Iasi, 1981), pe care l-a redactat, conform sport.ro.

In timp insa, a reusit sa se ridice si, dupa ce a facut bani din asigurari, comert si imobiliare, s-a impus si in fotbal, sport pe care a reusit sa il revolutioneze prin modul in care ii analiza pe fotbalistii pe care ii antrena. Datorita flerului sau Mircea Lucrescu a reusit sa reinventeze echipe romanesti precum Corvinul, Rapidul si Dinamo, sau cluburi din strainatate, precum Brescia, Inter, Galatasaray si Shaktior.

author avatar
Ionut Zgimbau
839 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger