AcasăRecomandariMircea Lucescu pierde campionatul in Ucraina din ordin politic

Mircea Lucescu pierde campionatul in Ucraina din ordin politic

Ucraina este scindata nu doar politic si social, ci si fotbalistic, realitate cat se poate de vizibila in weekend, cand a fost programata etapa a 19-a a campionatului.

Lupta dintre Dinamo Kiev si Sahtior Donetk, transata in favoarea Euromaidanului

De aproape 10 ani, puterea in fotbalul ucrainean se afla in mainile unui singur om, Rinat Ahmetov. Miliardarul care a transformat Sahtior in forta numarul 1 din estul Europei s-a retras, insa, la Londra, fortat de imprejurarile socio-politice din tara sa, iar „abdicarea” a fost speculata imediat de rivali. In principal de cei din Kiev, care s-au apropiat la numai doua puncte in clasament de formatia lui Mircea Lucescu. Dinamo s-a impus, de la reluarea campionatului, in ambele partide (cu Tavria, meciul nu s-a putut disputa la Simferopol, in Crimeea, si a fost programat, culmea, in Capitala!), marcand sase goluri; Sahtior Donetk, in schimb, a fost ajutata sa piarda, sambata seara, 0-2, pe teren propriu, cu Dnepr Dnepropetrovsk. 41 la 39 este acum raportul punctelor, in favoarea „minerilor” pro-Rusia, un avantaj insignifiant in raport cu forta aratata de trupa fratilor Surkis.

Euromaidan

De altfel, in Ucraina se vorbeste tot mai insistent despre „nationalizarea” titlului, in sensul ca in competitia interna ar trebui in sfarsit sa triumfe un club „100% ucrainean”, pro-Vest, asa cum este Dinamo. Ar fi si un binemeritat cadou fotbalistic pentru kievenii din Euromaidan.

author avatar
eNational
1.189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger