AcasăSPORTMircea Lucescu, negocieri de 5 ore, la București, cu bașkanii lui Beșiktaș

Mircea Lucescu, negocieri de 5 ore, la București, cu bașkanii lui Beșiktaș

Mircea Lucescu este, la 78 de ani, unul dintre cei mai râvniți antrenori liberi de contract din lume. Acum, ține capul de afiș al presei de la Istanbul negociind revenirea sa pe banca grupării Beșiktaș.

Tehnicianul român a decis să se despartă de Dinamo Kiev, dar a lăsat loc de întoarcere în lumea fotbalului, în cazul unei oferte atractive. S-a spus că vrea să se retragă, dar iată că „Il Luce” încă rămâne un nume tentant pentru cluburi importante din Europa.

Iar oportunitatea de a antrena din nou pare că a și apărut: turcii sunt foarte interesați să-l aducă la echipa lor și-l vor imediat.

Lucescu ar trebui să readucă Beșiktaș în elita fotbalului. În prezent, „vulturii” ocupă locul 6 în prima ligă din Turcia, la o distanță de 15 puncte față de liderul Fenerbahce.

Conducerea clubului dorește o schimbare urgentă pe banca tehnică pentru îmbunătățirea rezultatelor, iar „Il Luce” pare soluția cea mai bună. La momentul actual, echipa este în criză, fiind pregătită doar de antrenorul cu portarii.

Acesta e motivul pentru care românul e curtat intens. O delegație oficială, având în frunte șefii clubului, a fost în weekend la București pentru discuții față în față cu Mircea Lucescu. I s-a propus un proiect tentant, dar răspunsul a fost „Nu acum, la vară”.

„Il Luce” a părăsit Dinamo Kiev în noiembrie 2023, după ce a obținut titlul în Ucraina și a gestionat dificultățile sportive ale clubului, în contextul războiului.

Plecarea de la Kiev a părut, initial, ca o retragere din fotbal, dar se pare că Lucescu senior nu poate sta departe de sportul rege.

În primele zile ale anului,însă, el a oferit informații cum că și-ar dori să mai amâne pensionarea, exprimându-și dorința de a semna cu un club la începutul sezonului 2024-2025.

Nu doar granzi ai Europei, precum Lyon, l-au contactat pe Lucescu de când a părăsit Ucraina. Antrenorul este dorit și în țară. Acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, a recunoscut că a inițiat discuții pentru a-l convinge pe Mircea Lucescu să se alăture clubului din Giulești.

CITEȘTE ȘI

Mircea Lucescu spune ADIO fotbalului? La 78 ani, a plecat din tranşeele de la Kiev. Ce are de gând să facă în continuare

author avatar
Mihail Ioan
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger