AcasăSPORTMircea Lucescu, bagat in corzi de revolutia ucraineana. Trebuie sa-si caute echipa...

Mircea Lucescu, bagat in corzi de revolutia ucraineana. Trebuie sa-si caute echipa in alta parte!

Desi se apropie de finala, revolutia ucraineana lasa urme adanci in randul celor implicati direct sau indirect.

Unul dintre cei care au cel mai mult de suferit de pe urma revolutiei este nimeni altul decat Mircea Lucescu, antrenorul roman al formatiei Sahtior Donetk, campioana en-titre a Ucrainei.

Aflat pe banca Sahtiorului de un deceniu, Mircea Lucescu ar putea ajunge in situatia de a fi nevoit sa-si caute echipa, dupa ce Rinat Ahmetov, patronul gruparii din Donetk, a intrat in ghearele noilor politicieni care conduc tara.

Banuit ca ar fi unul dintre sustinatorii fostului presedinte, Viktor Ianukovici, Ahmetov este acuzat de comiterea mai multor infractiuni economice de procurori.

Conturile lui Ahmetov au fost blocate, iar afaceristul s-a refugiat la Londra, intr-un superb penthouse pe care l-a cumparat, in urma cu cativa ani, cu 150 de milioane de euro.

Nici macar acolo Ahmetov nu scapa de furia conationalilor, zeci de ucraineni protestand, zilnic, in fata casei sale. Conform jurnalistilor ucraineni, de afacerile lui Ahmetov se ocupa apropiatii acestuia, iar echipa de fotbal Sahtior Donetk este in pericol sa-si piarda cei mai importanti jucatori. In aceste conditii, se vehiculeaza deja informatia conform careia Mircea Lucescu va parasi Ucraina in vara, o posibila destinatie fiind Turcia, unde este asteptat cu bratele deschise de reprezentantii mai multor cluburi de top.

author avatar
Cristi Ionita
492 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger