AcasăSPORTMircea Lucescu: „Sunt prea batran pentru Serie A”

Mircea Lucescu: „Sunt prea batran pentru Serie A”

Chiar si la 70 de ani, Mircea Lucescu inca mai gaseste pasiune pentru a se informa despre noutatile din fotbal

Ajuns la 70 de ani, Mircea Lucescu se considera prea batran pentru a mai profesa in campionatul Italiei, poate intrecerea cu cel mai tacticizat fotbal din lume.

Chiar si la 70 de ani, Mircea Lucescu inca mai gaseste pasiune pentru a se informa despre noutatile din fotbal

Antrenorul lui Sahtior Donetk a prefatat meciul Inter – Sampdoria intr-un interviu acordat „Tuttomercatoweb.com”. Astfel, fostul tehnician al milanezilor  spune ca trupa lui Roberto Mancini este obligata sa se califice in Liga Campionilor, competitie din care deja a lipsit pentru un sezon. Intrebat daca ia in calcul o revenire in Serie A la finalul sezonului, Lucescu a precizat ca este „prea batran” pentru o noua experienta in fotbalul Italian. Totusi, „Il Luce” se declara convins ca ar face fata colaborarii cu orice patron din „Cizma”, inclusiv cu excentricul Maurizio Zamparini, de la Palermo: „Nu stiu ce se intampla cu Inter (…) Trebuie sa se califice in Champions League, nu poate sa mai stea inca un an pe afara. Eu sunt prea batran pentru Italia, daca m-as intoarce i-as face concurenta lui Reja (n.r. – Edoardo Reja, tehnicianul lui Atalanta, tot in varsta de 70 de ani). Dar, e adevarat ca ai nevoie de experienta… Am avut atati presedinti speciali. Dupa ce am lucrat cu Anconetani (n.r. fostul patron de la Pisa), as putea fi angajat de orice presedinte, chiar si de Zamparini”. Despre Sahtior Donetk, romanul explica: „S-au schimbat foarte multe, nu e usor. Conditiile in care ne facem treaba nu sunt usoare, trebuie sa gasim terenuri unde sa ne antrenam si alte, si alte probleme de zi cu zi”.
In ultima perioada, s-a speculat pe seama unei despartiri a lui Mircea Lucescu de formatia din Ucraina, cu Turcia cea mai probabila destinatie. De-a lungul carierei, legendarul antrenor a pregatit patru echipe din Italia: Pisa, Brescia, Reggiana si Inter Milano.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger