AcasăSPORTMinunea de la Munchen!

Minunea de la Munchen!

GOLGETER. Dider Drogba a demonstrat ca nu si-a spus ultimul cuvant in fotbal

Miliardarul rus, care a cumparat gruparea de pe „Stamford Bridge” in urma cu 9 ani, a castigat trofeul pe care si l-a dorit in momentul in care a decis sa intre in fotbal. Doua miliarde de lire sterline a cheltuit oligarhul rus cu Chelsea Londra, iar sambata seata, la Munchen, visul sau s-a implinit.

IMPLINIT. Roman Abramovici si-a cumparat si Liga Campionilor

Roman Abramovici a reusit sa puna mana pe Liga Campionilor, asta dupa o campanie in care nimeni nu credita Chelsea Londra cu sansa pentru a prinde nici macar semifinalele. Sambata seara, la Munchen, londonezii au trecut de Bayern, dupa 1-1 in timpul regulamentar si 4-3 la loviturile de departajare. Performanta englezilor este cu atat mai mare cu cat Chelsea a parut la inceputul anului in cel mai slab sezon de cand rusul investeste in clubul londonez. Abramovici, cu o avere de peste 9,5 miliarde de lire sterline, a cheltuit cu Chelsea a cincea parte din ceea ce detine: 650.000.000 lire sterline pentru transferuri si 1.850.000.000 lire sterline pentru contractele jucatorilor si antrenorilor adusi. “Didi did it!” a titrat cotidianul britanic “The Sun”, care l-a ales pe atacantul ivorian, Didier Drogba (33 ani), drept omul finalei.

GOLGETER. Dider Drogba a demonstrat ca nu si-a spus ultimul cuvant in fotbal

Pana la meciul cu Bayern Munchen, africanul pieduse toate meciurile cu trofeul pe masa la care participase: finala Cupei UEFA (juca pentru Olympique Marseille), doua finale de Cupa Africii si finala Champions Legue de la Moscova, in 2008. In meciul de sambata seara, ivorianul a adus egalarea in min 89, dupa ce Thomas Muller deschisese scorul cu cinci minute mai devreme, si a marcat ultimul gol, de la loviturile de departajare. Chelsea a razbunat sambata seara infrangerea de la Moscova, din 2008, cand a pierdut la penaltiuri in fata celor de la Manchester United.

Blestemul panzerelor

CONSOLAT. Bernadiene Robben incearca sa-si linisteasca sotul

“Tragica finala”, au titrat ziarele germane dupa ce Bayern Munchen a pierdut, pe teren propriu, marea finala cu Chelsea. La fel ca Brazilia, in 1950, cand toata lumea pregatea fiesta pe Maracana, dar Uruguay smulgea titlul de campioni mondiali, elevii lui Jupp Heynckes nu au reusit sa castige un meci care a parut la indemana pe tot parcursul lui. “Socul-Noaptea lui Bayern”, a comentat cotidianul “Bild” cum a petrecut echipa bavareza dupa ce a pierdut finala. Bastian Schweinsteiger, omul care a jucat rolul lui Terry din 2008, era consolat de frumoasa sa sotie, dar nimic nu-i mai putea intra in gratii. Calaul Arjen Robben, care a comis-o atat in partida de sambata seara, cat si la “finala” campionatului german, era protejat de bratele consoartei care parea sa-i spuna ca vor mai fi si alte sanse. Conducerea celor de la Bayern a tinut ca toata lumea sa fie prezenta, fara exceptii, pentru a demonstra ca nemtii stiu sa piarda.

author avatar
Sebastian Stan
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger