AcasăSPORTMinistrul Novak, reacție dură: ”Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot...

Ministrul Novak, reacție dură: ”Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul”. Ce l-a supărat atât de tare

Ministrul Novak, reacție dură: ”Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul”. Ce l-a supărat atât de tare (sursa foto: Ministerul Tineretului și Sportului/Facebook)

Cu aproape trei săptămâni înainte de a începe Jocurile Olimpice de la Tokyo, răstimp în care e în plină desfășurare Grand Slam-ul de la Wimbledon, ministrul Tineretului și Sportului a adus în atenție o situație ce ține de tenis, cunosc drept ”sportul alb”.

Eduard Novak a postat pe o rețea de socializare un mesaj cu trimitere la situația constatată în cazul jucătoarelor românce de tenis când vine vorba de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Și la dezamăgirea provocată de întreaga chestiune, pe care a ales să o aducă în atenția opiniei publice.

”Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu.

La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre”, susține Novak în postarea făcută pe pagina sa oficială de Facebook.

Avertisment: ”Vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis”

Mai mult, oficialul guvernamental spune că se așteaptă să vadă o reacție de la nivelul Federației Române de Tenis (FRT).

”Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, conchide Novak.

Halep și-a anunțat luni retragerea de la Jocurile Olimpice

Mesajul dur al ministrului vine la doar câteva zile după ce Simona Halep le dăduse de veste fanilor că se retrage de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A explicat că încă mai e nevoie de timp pentru a se recupera după accidentarea la gambă. Din același motiv, românca a ratat participarea la Roland Garros, dar și la Wimbledon. Ca urmare a accidentării suferite în mai, fostul lider mondial a părăsit turneul de la Roma.

”Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia să mă retrag din Jocurile Olimpice din această vară”, a transmis Simona, pe 21 iunie, via Facebook.

Anterior, vestea retragerii lui Halep – care ar fi urmat să fie portdrapelul României la competiția de la Tokyo – fusese anunțată de către președintele COSR- DETALII AICI.

 

310 afisari

4 COMENTARII

  1. Vineca-i ba piciorul daca tot comentezi! Ce e asta? Razbunare ca nu a pus mana finul lui Werner pe FRT?

  2. Cand o sa intelegem ca cei implicati in tenis sant pe cont propriu, parintii au facut mari eforturi financiare ca sa ajunga cat de cat sus si sant interesati de BANI. Ce olimpism ce reprezentare, ei se reprezinta pe ei si punct. Ca sant din Ro, asta-i intamplare. Cand tara va face ceva serios pentru ei atunci se poate spera… pana atunci…

  3. Pai ce Osaka joaca la Tokio si ar trebui sa fie supusa ca e japoneza. Sau Mesi? Asta e asa sporturi pentru fraieri nu pentru miliardari. E ca si cum ies eu acum la varsta mea sa joc de-a fata scunselea iar vecinii ar zice cand zic eu – cine nu e gata ca il iau cu lopata, ca sunt țicnit!
    Marcati si voi valize de bani nu fier poleit.

  4. & Cum acționează MTS la deciziile cluburile de fotbal cărora le permite accesul , probabil prin închiriere, pe stadioanele construite din resurse publice, și care cluburi nu acceptă să lase jucătorii de fotbal eligibili la acțiunile CIO ale MTS, ale federațiilor sportive, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger