AcasăSPORTMiliardarul Soros, actionar la Manchester United

Miliardarul Soros, actionar la Manchester United

Soros si-a propus sa devina un personaj important in actionariatul "diavolilor"

Lansarea clubului englez Manchester United pe bursa de la New York nu a fost una cu noroc pentru gruparea britanica, pretul pentru o actiune scazand cu 6,7% in circa doua saptamani.

Soros si-a propus sa devina un personaj important in actionariatul "diavolilor"

Totusi, salvarea „diavolilor” ar putea veni de la miliardarul american George Soros, unul dintre cei mai controversati oameni ai planetei, care, inspirat de reactiile unor apropiati, a decis sa cumpere 1,9% din procentele vicecampioanei Angliei.

La meciul cu Everton a debutat pentru United si Robin van Persie

Soros a platit 40,7 milioane de dolari pentru 3,1 milioane de actiuni, ceea ce inseamna putin peste 13 dolari per bucata. In ciuda faptului ca pretul per actiune a scazut, United a reusit sa obtina 233 de milioane de dolari de pe urma lansarii pe bursa de la New York. Jumatate din banii adunati vor fi folositi pentru plata datoriilor, restul sumei urmand sa intre in contul familiei Glazer, actionarul majoritar al echipei. George Soros, care are o avere estimata la peste 25 de miliarde de dolari, a negociat preluarea clubului italian AS Roma, in 2008, dar a renuntat cand a aflat datoriile colosale pe care le are gruparea de pe „Olimpico”. Din puncte de vedere sportiv, United a debutat slab in noua stagiune, echipa lui Alex Ferguson fiind invinsa, luni seara, scor 0-1, de Everton, unicol gol al meciului de pe „Goodison Park” fiind marcat de belgianul Fellaini, in minutul 57.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger