AcasăRecomandariMihai Nistor, campion mondial AIBA

Mihai Nistor, campion mondial AIBA

Pana la meciul lui Lucian Bute pentru titlul IBF la supermijlocie, programat pe 14 noiembrie, Romania a dat boxului un alt campion mondial.

Mihai Nistor, al patrulea roman campion AIBA

Intr-o gala desfasurata la Hamburg, in Germania, Mihai Nistor a cucerit centura cu diamante in versiunea AIBA Pro Boxing, la categoria supergrea (+91 kg), dupa ce l-a invins prin KO tehnic in repriza a noua pe neamtul Erik Pfeifer, chiar detinatorul titlului. Nistor si-a trimis adversarul la podea cu o lovitura de stanga in barbie, dupa ce Pfeifer fusese declarat de arbitri castigator in cinci din primele opt reprize disputate. Pentru Mihai Nistor, medaliat cu bronz la „europenele” din acest an, este vorba despre un nou obiectiv indeplin, dupa ce si-a asigurat, in vara, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016).
Centura AIBA Pro Boxing a mai fost cucerita de alti trei pugilisti romani: Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute. Pentru aceasta victorie, boxerul originar din comuna Erbiceni (judetul Iasi) va castiga aproximativ 50.000 de euro.
„Romanul Mihai Nistor a fost primul sportiv din istoria APB care a castigat un meci in aceasta competitie, iar acum si-a intarit statutul legendar din acest sport castigand primul sau titlu mondial departe de casa, tocmai in fieful neamtului Erik Pfeifer”, au subliniat cei de la AIBA. Pentru ei, victoria moldoveanului este cu atat mai importanta cu cat germanul era un pugilist neinvins pana acum in cariera: „Pfeifer nu pierduse niciun meci in competitiile APB si, mai mult decat atat, il batuse pe Nistor la ultima lor intalnire, in 2014”.

Al doilea titlu, adus de Lucian Bute?

Un alt roman se va bate pentru centura cu diamante in boxul profesionist. Este vorba despre Lucian Bute, care pe 14 noiembrie are programata revenirea sa in elita. Adversar ii va fi James De Gale, detinatorul titlului mondial la supermijlocie in versiunea IBF, acolo unde Bute a fost sef timp de aproape cinci ani!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger