AcasăSPORTMihaela si Adrian Lacatus, love story in ring

Mihaela si Adrian Lacatus, love story in ring

168 de meciuri disputate, 162 castigate. Neinvinsa in tara. Campioana nationala… fara numar. Campioana europeana. Campioana mondiala. Prima boxerita romanca la Olimpiada. Acestea sunt, pe scurt, reperele carierei Mihaelei Lacatus.

Miki, Sara si Adrian, o familie fericita

Adrian Lacatus. Omul care a „inventat” si a dus in spate boxul feminin de la noi in ultimii 14 ani. Antrenorul si  sotul „Rusoaicei”. O familie pe deplin fericita, desi isi cara pumni la greu, in fiecare zi. La antrenamente, sub ochii fetitei lor Sara, care la trei ani nu mai vrea de la  mami si tati o alta papusa. Le cere in schimb sa-i aduca de la Londra o noua medalie. Aurul olimpic…

„O data am pacalit-o !”

La primul campionat national de box feminin organizat in Romania, antrenorul Adrian Lacatus a remarcat-o pe Mihaela Cijevschi, pe care a convocat-o imediat la lotul national. Din 2001 pana in 2007, aceasta a castigat toate campionatele nationale. Intre timp,  intre antrenor si boxerita se naste o poveste de dragose. Tanara asteapta sa fie luata de sotie, dar, „pentru motivare”, tehnicianul ii spune ca doar daca iese campioana europeana. In 2004, in Italia, „Rusoaica” castiga Europenele. Dar Adrian Lacatus „scapa” de promisiuni, plusand cu un titlu mondial. Trece doar un an si, in 2005, in Rusia, Mihaela este incununata campioana mondiala, impotriva unui arbitraj vadit ostil. De aceasta data antrenorul se tine de cuvant si campioana devine doamna Lacatus. Se retrage in 2007, devenind antrenoarea secunda a lotului national. Si mama celui mai important trofeu al familiei, micuta Sara.

Ca-n armata

Invidiati si admirati deopotriva,  sotii Lacatus vor pleca pe 23 iulie la Olimpiada. Ca sa-si indeplineasca marele lor vis, care nu le-a dat odihna dupa ce boxul feminin a devenit disciplina olimpica. „Rusoaica” s-a reapucat de antrenamente, s-a calificat la categoria 60 kg. Si acum ataca aurul, cu un program spartan, demn de niste angajati ai Clubului Sportiv Steaua.

[nggallery id=258]

author avatar
Catalin Tache
2.348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger