AcasăSPORTMichel Platini, reţinut pentru corupţie

Michel Platini, reţinut pentru corupţie

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost reţinut, marţi dimineață, de autoritățile franceze, care îl acuză de corupție în legătură cu atribuirea către Qatar a organizării Campionatului Mondial de Fotbal din 2022.

Michel Platini Sursa foto Twitter

Lui Platini i s-a imputat faptul că și-a traficat votul pentru Qatar și că ar fi încercat să influențeze și voturile altor federații europene în favoarea statului arab. El este audiat la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare, informează mediapart.fr.

În vârstă de 63 de ani, fostul mare fotbalist a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne.

Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană