AcasăSPORTMichael Schumacher se zbate intre viata si moarte. Fostul campion mondial a...

Michael Schumacher se zbate intre viata si moarte. Fostul campion mondial a suferit o hemoragie craniana si este in coma!

(foto: bettor.com)

Ceea ce parea, la inceput, o accidentare banala suferita pe partia de schi s-ar putea transforma intr-o adevarata tragedie pentru Michael Schumacher, multiplul campion mondial de Formula 1.

(foto: bettor.com)

Aflat in vacanta cu familia in Meribel, o statiune exclusivista din Alpii francezi, Michael Schumacher a iesit sa se plimbe cu schiurile pe partia de la Chamois dar, cum viteza a fost pasiunea vietii sale, fostul campion mondial de Formula 1 a luat o curba cu o viteza mult prea mare si a iesit in decor, zburand efectiv spre o partie alaturata intitulata Biche.

Desi purta casca, Schumacher s-a lovit, la aterizare, cu capul de o stanca si a suferit un traumatism cranio-cerebral sever. Specialistii de pe ambulanta sosita la fata locului au avut nevoie de circa 15 minute pentru a-l transporta la spitalul din Moutiers, initial anuntandu-se ca, in ciuda loviturii incasate, Schumacher este lucid si nu sunt probleme grave vizavi de starea lui.

Totusi, duminica seara, Schumacher a fost transportat la spitalul din Grenoble. Informatiile aparute ulterior au aratat ca lovitura incasata a lasat urme mai dure, neamtul ajungand sa se zbata intre viata si moarte.

Zvonurile au fost confirmate de oficialii spitalului din Grenoble, care au precizat ca Schumacher a suferit o hemoragie craniana, este in coma si urmeaza sa fie supus unei operatii efectuate de specialisti in neuropsihiatrie. Noaptea dintre duminica si luni este decisiva in privinta sanselor de supravietuire pe care Schumacher le are.

A fost chemat de urgenta neuro-chirurgul Gerard Saillant, unul dintre apropiatii lui Schumacher, pentru a conduce echipa de medici ce urma sa-l operereze pe fostul campion mondial de Formula 1. Desi nu a vrut sa dea detalii, Saillant a precizat, pentru presa franceza, ca, si daca scapa cu viata, este foarte posibil ca Schumacher sa ramana cu sechele pe viata, vorbindu-se chiar de posibilitatea ca neamtul sa-si traiasca viata intr-un scaun cu rotile.

author avatar
Cristi Ionita
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger