AcasăSPORTMichael Schumacher se retrage definitiv din Formula 1

Michael Schumacher se retrage definitiv din Formula 1

(foto: yourautostuff.com)

Multiplul campion german Michael Schumacher se va retrage din Formula 1, plecarea sa urmand a se produce la finalul sezonului competitional 2012.

(foto: yourautostuff.com)

Revenit in urma cu cativa ani in Formula 1, ca sofer al unui monopost apartinand Mercedes, gemanul Michael Schumacher, in varsta de 43 de ani, de sapte ori campion mondial, se va retrage definitiv din circuit, plecarea sa fiind programata a avea loc la finalul sezonului competitional 2013.

In locul acestuia urmeaza a fi adus Lewis Hamilton, in varsta de 27 de ani, campion mondial in 2008, care va semna cu Mercedes dupa sase ani petrecuti la McLaren.

„Vrem sa-i multumim lui Lewis. A scris un capitol mare din viata si cariera lui alaturi de noi. Va ramane membru al clubului nostru exclusivist, clubul campionilor McLaren”, a declarat Whitmarsh, citat de dailymail.co.uk.

Ca urmare a celor doua mutari, retragerea lui Michael Schumacher si mutarea lui Lewis Hamilton, McLaren a semnat deja un contract cu mexicanul Sergio Perez, urmand ca al doilea pilot al lui Mercedes sa ramana germanul Nico Rosberg.

author avatar
Ionut Zgimbau
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger