AcasăSPORTMexicanul Marquez i-a incheiat cariera cu un K.O.: Buenas noches, Pacquiao!

Mexicanul Marquez i-a incheiat cariera cu un K.O.: Buenas noches, Pacquiao!

Dreapta lui Marquez l-a naucit pe filipinez

Sambata, 8 decembrie 2012, va ramane in istoria boxului drept ziua in care „Pacman” s-a dovedit prea mic. Campion mondial la opt categorii diferite, filipinezul Manny Pacquiao a fost facut knock-out in repriza a sasea de mexicanul Juan Manuel Marquez, intr-un meci disputat la Vegas.

Pacquiao a facut rareori cunostinta cu podeaua in cariera lui

Sambata noaptea, Manny Pacquiao si Juan Manuel Marquez s-au infruntat pentru a patra oara. Doua dintre celelalte intalniri fusesera castigate de filipinez, la decizie, iar prima, cea din mai 2004, s-a incheiat la egalitate.

Dreapta lui Marquez l-a naucit pe filipinez

Astfel, Marquez stia ca are o singura sansa – pentru a-l bate pe Pacquiao trebuie sa-l faca knock-out. Si minunea s-a intamplat. Dupa o jumatate de meci echilibrata, cu un plus pentru mai tanarul boxer filipinez, Marquez a prins o directa de dreapta devastatoare in finalul reprizei a sasea, lovitura ce l-a trimis pe Pacquiao in lumea viselor, spre deliciul celor peste 12.000 de mexicani prezenti in MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, Nevada (SUA). Specialistii spun ca a fost, deopotriva, lovitura in care Marquez si-a pus toata forta si frustrarile acumulate in cele aproape doua decenii de boxer profesionist, dar si  lovitura care i-a incheiat cariera lui Pacquiao. Desi este a cincea infrangere suferita de filipinez, „Pacman” nu mai fusese facut knock-out de 13 ani. Directa lui Marquez l-a scurtcircuitat serios pe adversar, Manny fiind transportat dupa meci la spital pentru ca staff-ul sau s-a temut sa nu existe hemoragie la nivelul creierului. Freddie Roach, antrenorul lui Pacquiao, a precizat ca, la prima vedere, elevul sau a comis numeroase erori si ca, dupa un studiu video amanuntit al intalnirii, se va stabili daca este cazul ca acesta sa-si mai continue cariera, mai ales ca Manny este, de mai bine doi ani, membru al Congresului din tara natala. Si chiar daca va mai reveni in ring, opinia unanima este ca „Pacman” nu va mai fi eroul de pana acum, inconstanta fiindu-i fatala filipinezului.

La Herning, Kessler l-a macelarit pe Magee

Kessler a sarbatorit victoria alaturi de managerul lui

In ciuda problemelor medicale care l-au afectat in ultimii ani, fiind chiar la un pas sa-si piarda vederea, Mikkel Kessler pare intr-o forma mai buna decat oricand, danezul devenind, sambata seara, noul campion WBA regular la categoria supermijlocie. Pugilistul de aproape 34 de ani l-a macelarit pe nord-irlandezul Brian Magee, pe care l-a invins prin knock-out, in repriza a treia, intr-un meci disputat la Herning (Danemarca). Victoria este cu atat mai impresionanta daca ne gandim ca in primavara, pe 19 mai, Kessler lupta la categoria semigrea si il zdrobea, prin knock-out in repriza a patra, pe americanul Allan Green. Imediat dupa intalnirea cu Magee, danezul a fost felicitat de englezul Carl Froch, unul dintre marii sai rivali, iar cei doi boxeri chiar au inceput negocierile pentru un meci care ar urma sa se dispute in prima jumatate a anului viitor. In aceste conditii, prinde tot mai mult contur scenariul conform caruia Lucian Bute ar urma sa-l infrunte pe dominicanul Edwin Rodriguez in martie sau aprilie, la Montreal, fiind evident ca Froch fuge de luptatorul nostru.

author avatar
Cristi Ionita
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger