AcasăSPORTMessi şi-a găsit echipă. S-a înţeles cu un gigant al Europei. Iată...

Messi şi-a găsit echipă. S-a înţeles cu un gigant al Europei. Iată cine îi dă 35 de milioane de euro pe sezon!

messiMessi şi-a găsit echipă. S-a înţeles cu un gigant al Europei. Iată cine îi dă 35 de milioane de euro pe sezon!

Lionel Messi s-a despărțit de Barcelona și e gata să semneze cu PSG. Mai multe surse din presa internațională anunță acordul cu francezii ca și parafat.

Messi va juca în următorii doi ani la Paris, iar în contract există și posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon. Salariul lui Messi la noua sa echipă va fi de circa 35 de milioane de euro pe sezon, cu tot cu bonusurile de performanță.

Tatăl lui Messi a confirmat

Jorge Messi, tatăl jucătorului de 34 de ani, a confirmat transferul pe aeropot: „Da, Messi va semna cu PSG”. Prezentarea oficială ar urma să aibă loc miercuri.

Neymar s-a bucurat atât de mult că Messi a venit la Paris, încât i-a oferit argentinianului tricoul cu numărul 10. Totuşi, Messi refuzat și a decis să ia tricoul cu numărul 30, primul număr pe care l-a purtat și la FC Barcelona, în urmă cu 21 de ani.

Au existat zvonuri că Messi va lua tricoul cu numărul 19 de la Pablo Sarabia, însă în cele din urmă a ales tricoul cu numărul 30.

Messi, prea scump pentru FC Barcelona

Jucătorul argentinian n-a mai putut continua pe Camp Nou, din cauza fair-play-ului financiar impus de liga spaniolă. Pe de-o parte, Barcelona a câștigat salariul lui Messi.

Pe de alta, va pierde fără argentinian nu mai puțin de 11% din valoarea brandului, estimat acum la 1,26 de miliarde de euro, potrivit Brand Finance.

În absența lui Leo, venitul comercial se va reduce cu 77 de milioane, vânzarea tricourilor și altor produse de marketing se va diminua cu 43 de milioane, plecarea lui urmând să se simtă și în zilele de meci, la bilete: alte 17 milioane. În total, Barça va rămâne fără 137 de milioane de euro.

Messi a rămas liber de contract după ce FC Barcelona nu a putut să-i înregistreze noul angajament din cauza problemelor financiare.

În acest moment, plafonul salarial de la FC Barcelona acoperă 95% din încasări, iar până când catalanii nu vor reduce acest procent la 70%, nu vor putea legitima noi jucători.

author avatar
Andrei Ștefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger