AcasăSPORTMESSI, MAXI SCANDAL MONDIAL: Anchetat pe doua continente pentru spalare de bani!

MESSI, MAXI SCANDAL MONDIAL: Anchetat pe doua continente pentru spalare de bani!

Problemele din ultima perioada l-au doborat pe Lionel Messi

Numele fotbalistului argentinian Lionel Messi apare intr-o ancheta derulata in comun de procurori spanioli si columbieni, care verifica „albirea” catorva milioane de dolari provenite din traficul de droguri!

Problemele din ultima perioada l-au doborat pe Lionel Messi
Jorge Messi, condus de procurori la audieri in cazul dezvaluit de „El Mundo” (vezi foto jos)

Lumea fotbalului este in stare de soc, dupa ce numele starului de la FC Barcelona a aparut, luni dimineata, pe prima pagina a cotidianului „El Mundo” in titlul: „Tatal lui Messi este anchetat pentru spalare de bani proveniti din trafic de droguri”. Dezvaluirile publicatiei citate sunt absolute incredibile: Cartelul drogurilor de la Medellin s-a folosit de evenimentul „Messi and Friends Tour” (meciuri organizate in scop caritabil) pentru a spala banii facuti de traficul de droguri! Cum a fost posibil sa se intample asta si ce legatura are vedeta nationalei argentiniene? „El Mundo” explica: „Desi nu veneau la aceste partide, traficantii cumparau bilete de pe randul 0, cel rezervat intotdeauna familiei si prietenilor apropiati ai lui Leo Messi. Fara nici cel mai mic risc,s-au «albit» cateva milioane de dolari. Tatal fotbalistului, Jorge Messi, percepea un comision intre 10 si 20% pentru acest serviciu facut columbienilor”. Ancheta este in plina desfasurare si se desfasoara pe doua continente, Europa si America de Sud. In timpul investigatiei, procurorii spanioli i-au interogat, deja, pe Lionel Messi, Dani Alves, Jose Manuel Pinto si Javier Mascherano.

Pozitia Ministerului de Interne spaniol

Autoritatile de la Madrid au luat imediat atitudine, Ministerul de Interne spaniol grabindu-se cu o serie de precizari. In primul rand, „Jorge Messi nu este anchetat de noi, insa societatea «Messi and Friends Tour» da!”. Cum vine asta, procurorii n-au mai vrut sa explice. Jurnalistii de la „El Mundo” au descoperit ca, intr-adevar, numele lui Jorge Messi nu apare in organigrama firmei „Messi and Friends Tour”, care este administrata/ manageriata de mai multe persoane din Columbia. Totusi, este greu de crezut ca traficantii puteau face asemenea „manevre” fara ca tatal superstarului Barcelonei sa nu stie, lucru pe care-l banuiesc si investigatorii. Cateva intrebar-cheie au un singur raspuns; Cine organizeaza meciurile caritabile? Jorge Messi! Cine convinge vedetele de pe Camp Nou sa joace in aceste jocuri? Jorge Messi! Cine comercializeaza/ imparte biletele speciale de pe randul 0? Jorge Messi!

Turneu international cu escala la Medellin

„Messi and Friends Tour” s-a tinut anul acesta in multe orase din lume, printre acestea numarandu-se si Medellinul, temut oras columbian in care se afla cel mai puternic cartel de droguri de pe mapamond. Alte escale s-au facut la Chicago si Los Angeles, in Statele Unite ale Americii, si Lima (Peru). De observant ca si-n 2012 „Messi and Friends Tour” a trecut prin Columbia (s-a jucat la Bogota un astfel de meci)!

A fost verificat si de Fisc

Problemele lui Lionel Messi cu legea incep sa se inmulteasca. In vara, argentinianul a fost obligat de Fisc sa returneze patru milioane de euro, reprezentand taxe si impozite neachitate pentru perioada 2007-2009. O alta ancheta este in curs de derulare si vizeaza perioada 2010-2012!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger