AcasăSPORTMerlene Ottey va alerga la Campionatul European desi are 52 de ani!

Merlene Ottey va alerga la Campionatul European desi are 52 de ani!

In ciuda varstei, Ottey alearga aproape la fel de bine ca in tinerete

Considerata una dintre cele mai titrate sportive din istoria atletismului, slovena de origine jamaicana, Merlene Ottey, are mari sanse sa-si mareasca palmaresul cu o medalie cucerita la o varsta la care altii isi plimba nepotii prin parcuri.

In ciuda varstei, Ottey alearga aproape la fel de bine ca in tinerete

Multipla medaliata olimpica si mondiala a fost inclusa in stafeta de 4×100 de metri plat cu care Slovenia, tara pentru care evolueaza din 2002, va participa la Campionatul European de atletism care se va disputa la Helsinki (Finlanda), in perioada 27 iunie – 1 iulie.

Ottey are, astfel, mari sanse sa-si bata recordul realizat in urma cu doi ani, la Barcelona, cand, la 50 de ani, a devenit cea mai batrana sportiva care participa la un Campionat European de atletism. Sportiva de origine jamaicana este tripla vicecampioana olimpica, tripla campioana mondiala si de patru ori vicecampioana mondiala. De asemenea, Ottey este detinatoare a numeroase recorduri. Este atleta cu cele mai multe victorii consecutive in proba de 100 de metri plat, 57, si unul dintre cei numai doi atleti care au castigat peste 20 de medalii la Jocurile Olimpice si Campionatul Mondial, alaturi de americanul Carl Lewis. In ciuda varstei, Ottey spune ca principalul ei vis este sa participe la Jocurile Olimpice de la Londra, ea avand bifate, deja, participari la sapte editii consecutive ale Jocurilor Olimpice in perioada 1980-2004. A ratat participarea la editia din 2008, de la Beijing, pentru numai 28 de sutimi de secunda.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger