AcasăSPORTÎnaintea duelului Grecia - Germania, elenii vor capul Angelei Merkel!

Înaintea duelului Grecia – Germania, elenii vor capul Angelei Merkel!

Elenii nici nu vor sa mai auda de criza economica ori de negocierile pentru formarea unui nou guvern. De la Atena si pana-n Salonic nu se vorbeste decat despre batalia cu nemtii, programata maine, la Gdansk, in sferturile de finala Euro 2012.
Conditiile dure de austeritate impuse de cancelarul Angela Merkel i-a determinat pe greci sa considere meciul cu Germania, din sferturile Campionatului European, mai mult decat un simplu joc de fotbal. „Vrem capul Angelei Merkel!”, a titrat, ieri, publicatia elena „Sentragoal”. Fanii greci o considera pe Merkel responsabila de dezastrul in care se afla tara lor, taierile de salarii si concedierile masive impuse pentru acordarea imprumuturilor determinandu-i sa o compare cu Adolf Hitler. Trebuie precizat ca, in acest moment, nemtii sunt principalii creditori ai grecilor, ei avand cea mai mare contributie din pachetul de 240 de miliarde de euro oferit de Uniunea Europeana pentru a preveni falimentul Eladei.
„Nimeni nu ne poate obliga sa facem ce nu dorim, suntem o natiune independenta!”, scandeaza la unison sustinatorii fostei campioane europene din 2004. Zeci de steaguri germane au fost arse  in aceste zile la Atena si Salonic, in timp ce prin orase au fost impartite fluturase infatisand-o pe Angela Merkel cu o mustata asemanatoare lui Adolf Hitler. Cancelarul Germaniei este asteptat sa asiste din tribuna oficiala la partida cu Grecia.

Si fotbalistii vorbesc de razbunarea

Portarul Michalis Sifakis a vorbit inaintea duelului de maine la fel ca un ultras: „Acest meci este un bun prilej sa ne luam revansa in fata unei tari care ne-a dictat prea mult ce sa facem”. Mult mai temperat in afirmatii s-a dovedit a fi experimentatul Giorgios Karagounis: „Fotbalul e singurul lucru care mai poate alina suferinta celor de acasa. Sa luptam si pentru ei!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger