AcasăSPORTMergea si Tecau, campioni la ei acasa

Mergea si Tecau, campioni la ei acasa

Favoriti principali la ultima editie a turneului patronat in Bucuresti de Ion Tiriac, tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau si-au respectat statutul si au castigat la pas finala disputata in doua zile.

Dupa un prim set adjudecat duminica (7-5), Tecau si Mergea au avut nevoie luni de numai o jumatate de ora pentru un 6-4 in setul doi. Invinsii lor, Chris Guccione (Australia) si Andre Sa (Brazilia), s-au dovedit a fi niste parteneri extraoredinari de antrenament in vederea pregatirii turneului olimpic de la Rio. Horia Tecau (locul 5 ATP la dublu/ 28 de titluri cucerite si 16 pierdute) si Florin Mergea (13 ATP/ 6 titluri castigate si alte 6 finale pierdute) sunt la primul lor turneu impreuna dupa o lunga perioada.
„De cateva saptamani, noi ne-am facut un program de pregatire. In saptamanile in care nu jucam, putem sa ne antrenam impreuna pentru a avea continuitate. Exact inainte de Olimpiada ne-am programat sa jucam doua turnee impreuna, sa avem trei saptamani de antrenamente si meciuri cand ajungem la Rio. Acest turneu, primul care face parte din proiectul Rio, ne da incredere. Sunt multe lucruri pe care le putem imbunatati, dar e un semn bun. Ne intelegem bine, comunicam bine, de aici inainte putem doar sa mai adaugam. Vom face tot ce putem pentru a fi cat mai pregatiti la Jocurile Olimpice. Ne dorim foarte mult sa castigam o medalie la JO. Sunt multe turnee mari, dar anul acesta Olimpiada este prioritara pentru noi”, a declarat Tecau, care a admis ca la J.O. va evolua cu Simona Halep in proba de dublu mixt: „Cu Simona Halep voi juca la Roland Garros, fiecare meci jucat impreuna ne ajuta pentru Rio. La Wimbledon nu cred ca vom juca, e un turneu solicitant. Cand suntem acasa, ne vom antrena impreuna. Noi vom face eforturile necesare pentru a fi cat mai pregatiti”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger