AcasăSPORTMercedes vrea sa se retraga din Formula 1

Mercedes vrea sa se retraga din Formula 1

Retragerea Mercedes i-ar transforma pe Hamilton (stanga) si Button in someri de lux

Norbert Haug, seful diviziei sport al companiei Mercedes-Benz, a anuntat ca exista posibilitatea ca gigantul german sa se retraga din Formula 1, asta pentru ca FIA acorda bani mult mai multi scuderiei Ferrari.

Norbert Haug

Nemtii sunt nemultumiti de conditiile impuse de acordul “Concorde”, cel prin intermediul caruia echipele de Formula 1 se angajeaza sa participe la competitie, indiferent de costuri. Acordul a fost inaugurat in 1981, pentru a instaura profesionalismul in Formula 1, si se semneaza intre reprezentantii echipelor din Marele Circuit si cei ai Federatiei Internationale de Automobilism.

Retragerea Mercedes i-ar transforma pe Hamilton (stanga) si Button in someri de lux

Conform acordului “Concorde”, primele 10 echipe clasate in Campionatul Mondial de Formula 1 impart, in mod egal, 50% din profitul realizat de FIA, cu exceptia celor de la Ferrari, care au asigurata o portie mai mare din tort pe motiv ca sunt singurii ce au participat constant in competitie inca de la infiintare, in 1950. Cei de la Mercedes vor ca Ferrari sa se afle pe picior de egalitate cu celelalte formatii in noul acord “Concorde”, iar din aceasta cauza amana semnarea contractului ce va intra in functiune din 2013.

Bernie Ecclestone

Retragerea celor de la Mercedes ar insemna retragerea automata a echipelor ce folosesc un astfel de motor, respectiv McLaren (piloti Lewis Hamilton si Jenson Button), AMG Petronas F1 Team (piloti Michael Schumacher si Nico Rosberg) si Sahara Force India (piloti Paul Di Resta si Nico Hulkenberg). Legendarul Bernie Ecclestone, seful “Formula One Management”, da asigurari ca Mercedes nu se va retrage din circuit, dar miza nu este una tocmai mica daca ne gandim ca, anul trecut, echipele de Formula 1 au impartit intre ele aproape un miliard de dolari din profitul facut de FIA.

author avatar
Cristi Ionita
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger