AcasăSPORTMercedes si Hamilton au pus monopol pe Formula 1

Mercedes si Hamilton au pus monopol pe Formula 1

Vettel si Hamilton, cei mai buni piloti din Formula 1 la momentul actual

Suprematia Mercedes in Formula 1 il scoate din sarite pe Sebastian Vettel. Fostul campion afirma ca intrecerea din Marele Circ ar trebui sa ramana o confruntare sportiva, nu o competitie intre tehnologii.

Vettel si Hamilton, cei mai buni piloti din Formula 1 la momentul actual

Pilotul german al echipei Ferrari a blamat regulile complexe si dominanta Mercedes pentru fenomenul scaderii numarului de fani in aceasta competitie. Formula 1 anunta schimbari in sezonul 2017, care au scopul sa faca masinile de curse mai rapide, mai zgomotoase si mai atractive vizual. Monoposturile si cauciucurile vor fi mai mari, in timp ce motoarele sunt mai puternice inca din 2014, de la introducerea tehnologiei hibride. Totusi, echipele si Federatia Internationala de Automobilism nu au ajuns la un acord privind un pachet clar de masuri.
„Cred ca Formula 1 ar trebui sa fie in principal despre sport, despre cel mai rapid si mai bun pilot. Monopostul are un rol important in acest moment, la fel ca in trecut. Dar nu ar trebui sa complicam regulile si sa acordam o importanta mult prea mare acestui aspect”, a declarat Sebastian Vettel, care considera ca „dominanta Mercedes din ultimii doi ani a contribuit la reducerea atractivitatii competitiei pentru foarte multi fani”.
In campionatul din 2015, Vettel a terminat pe locul 3 in clasamentul pilotilor si, atentie, anul trecut el a fost singurul pilot in afara celor de la Mercedes care a castigat macar o cursa de Formula 1!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger