AcasăSPORTMercedes este regina Formulei 1

Mercedes este regina Formulei 1

Echipa Mercedes a reusit, ieri, la Sepang, prima „dubla” a anului, chiar in etapa a doua a Campionatului Mondial de Formula 1, rezultat ce confirma suprematia nemtilor in acest inceput de sezon.

Hamilton a fost de neoprit la Sepang

Noile reguli tehnice si sportive adoptate pentru 2014 par doar sa fi inlocuit Red Bull cu Mercedes la nivel dominator in Formula 1. Dupa ce, in prima etapa, Nico Rosberg a condus de la un capat la altul cursa de la Melborune, a venit randul colegului sau, Lewis Hamilton, sa se impuna categoric, in Malaysia. Hamilton a plecat din pole-postion si s-a aflat in frunte fara niciun moment de ezitare. O victorie la peste 17 secunde pentru britanic! Castigator in Australia, Rosberg s-a multumit de aceasta data cu locul secund. Campionul en-titre Sebastian Vettel a inceput catastrofal anul 2014 (abandon in Australia), dar in Malaysia a terminat pe 3.

In clasamentelul pilotilor, Rosberg este lider, cu 43 de puncte, urmat de Hamilton (25 de puncte) si Alonso (24 de puncte). La constructori, domina Mercedes (68 de puncte), podiumul fiind completat de McLaren (43 de puncte) si Ferrari (30 de puncte). Urmatoarea etapa va avea loc duminica viitoare, la Sakhir, in Bahrain.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger