AcasăSPORTMega surpriza la Australian Open! Serena Williams, eliminata inca din optimi

Mega surpriza la Australian Open! Serena Williams, eliminata inca din optimi

Sarboaica Ana Ivanovic a reusit sa produca, duminica, una dintre cele mai mari surprize din tenisul ultimilor ani.

Cu o evolutie fabuloasa, Ana Ivanovic a reusit sa revina de la 0-1 la seturi si sa o invinga, scor 4-6, 6-3, 6-3, pe americanca Serena Williams, marea favorita a turneului feminin de tenis de la Australian Open.

De cinci ori campioana la Melbourne, Serena Williams era mare favorita in acest an, desi in 2013 s-a oprit in faza sferturilor de finala, cand a fost invinsa de compatrioata sa, Sloane Stephens.

Serena Williams pierde 190 de puncte fata de anul trecut, dar ramane cu un avans considerabila fata de principalele urmaritoare din ierarhia mondiala, ea avand peste 5.100 de puncte in fata Victoriei Azarenka, inainte de startul Australian Open, si aproape 7.200 de puncte avans fata de rusoaica Maria Sarapova.

Ana Ivanovic, in schimb, are mari sanse sa revina in TOP 10 la finalul competitiei. Sarboaica s-a calificat in faza sferturilor de finala, tur in care va avea o adversara mult mai accesibila, canadianca Eugenie Bouchard sau australianca Casey Dellacqua.

Primul sfert de finala care s-a stabilit deja pe tabloul feminin este cel dintre chinezoaica Li Na, favorita numarul 4, si italianca Flavia Pennetta, cap de serie numarul 28. Li Na a trecut fara probleme, scor 6-2, 6-0, de rusoaica Ekaterina Makarova, in timp ce Pennetta a produs o semisurpriza invingand-o, cu 6-1, 4-6, 7-5, pe germanca Angelique Kerber, favorita numarul 9.

La masculin, Novak Djokovic, David Ferrer si Tomas Berdych s-au calificat fara probleme in sferturi. Nole l-a surclasat, scor 6-3, 6-0, 6-2, pe italianul Fabio Fognini (cap de serie numarul 15), Ferrer a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 6-7, 7-5, 6-2, 6-1 in fata germanului Florian Mayer, iar Berdych l-a zdrobit, scor 6-2, 6-2, 6-3, pe sud-africanul Kevin Anderson.

In sferturi, Ferrer isi va masura fortele cu Berdych, in timp ce Djokovic il va infrunta pe invingatorul din ultimul meci al zilei de duminica, cel dintre elvetianul Stanislas Wawrinka si spaniolul Tommy Robredo.

Simona Halep, reprezentanta Romaniei calificata in faza optimilor de finala, va juca luni dimineata, impotriva sarboaicei Jelena Jankovic, cap de serie numarul 8. Partida va fi a doua de pe Hisense Arena, ea neputand sa inceapa mai devreme de 04.00, ora Romaniei.

author avatar
Cristi Ionita
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger