AcasăSPORTMega surpriza la Australian Open! Novak Djokovic, eliminat inca din sferturi

Mega surpriza la Australian Open! Novak Djokovic, eliminat inca din sferturi

Una dintre cele mai mari surprize din tenisul ultimilor ani s-a produs, marti, la Australian Open, Novak Djokovic, campionul ultimelor trei editii, fiind eliminat inca din faza sferturilor de finala.

Sarbul a dat piept cu elvetianul Stanislas Wawrinka, favoritul numarul 8, si a castigat primul set la pas, 6-2, nimic neanuntand esecul lui Djokovic.

Wawrinka a intors rapid rezultatul, castigand seturile 2 si 3 cu 6-4, 6-2. Mai mult, elvetianul a avut prim planul si in setul al patrulea, dar Djokovic a facut break pe final si s-a impus cu 6-3.

In decisiv, mai sigur pe serviciul sau, Wawrinka a controlat situatia si s-a impus, cu 9-7, obtinand o victorie uriasa, dupa fix patru ore de joc.

Esecul suferit il va costa scump pe Djokovic, el urmand sa piarda nu mai putin de 1.640 de puncte in ierarhia mondiala. Chiar daca ramane pe locul 2 mondial, sarbul pierde contactul cu liderul mondial, Rafael Nadal, care anul trecut n-a jucat la Australian Open deci spaniolul va castiga cel putin 360 de puncte la Melbourne, fiind calificat in faza sferturilor de finala.

Wawrinka joaca in semifinale cu cehul Tomas Berdych, care a produs si el o surpriza importanta in sferturi. Cap de serie numarul 7, Berdych l-a invins, cu 6-1, 6-4, 2-6, 6-4, pe spaniolul David Ferrer, favoritul numarul 3 al competitiei.
Miercuri se joaca celelalte doua sferturi de finala: Rafael Nadal – Grigor Dimitrov si Andy Murray – Roger Federer.

Si pe tabloul feminin lupta este deschisa. Canadianca Eugenie Bouchard, favorita numarul 30, este revelatia turneului, dupa ce s-a calificat in semifinale. Bouchard a invins-o, in sferturi, pe sarboaica Ana Ivanovic, favorita numarul 14, scor 5-7, 7-5, 6-2. Asta desi Ivanovic trecuse in optimi de Serena Williams, principala favorita.

Bouchard joaca in semifinale cu chinezoaica Na Li, dupa ce favorita numarul 4 a trecut, cu 6-2, 6-2, de italianca Flavia Pennetta.

Miercuri se joaca celelalte doua sferturi de finala: Simona Halep – Dominika Cibulkova si Victoria Azarenka – Agnieszka Radwanska.

author avatar
Cristi Ionita
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger