AcasăSPORTMedicul echipei nationale, pensionat fortat inainte de Euro!

Medicul echipei nationale, pensionat fortat inainte de Euro!

Pompiliu Popescu paraseste FRF dupa 29 de ani

Pe 10 iunie incepe turneul final al Campionatului European de fotbal, iar echipa nationala a Romaniei nu mai are staff medical!

Pompiliu Popescu paraseste FRF dupa 29 de ani

Presedintele FRF, „dottore” Burleanu, si-a desavarsit opera printr-o decizie de diletant: l-a dat afara de doctorul Pompiliu Popescu (65 de ani) fix in cel mai prost moment posibil, cu o luna inainte de startul Euro 2016! Ne intrebam ce superspecialist aduce Federatia acum, in buza turneului final, si cum va reusi acesta sa intocmeasca la timp fise cu starea de sanatate a tuturor internationalilor romani. Ca sa nu mai vorbim ca fotbalistii sunt pacienti aparte, iar daca nu exista chimie (incredere) intre ei si staff-ul medical al nationalei atunci recuperarea devine cu adevarat o problema. Si exact asta ii lipsea lui Iordanescu, selectioner care l-a prins la lot pe Pompiliu Popescu in 1993, cand a preluat pentru intaia oara echipa Romaniei; de altfel, Popescu a lucrat fara intrerupere la FRF din 1987, in mandatul lui Emerich Jenei.

Din cate se pare, motivul care a dus la concedierea staff-ului medical al nationalei l-au reprezentat neintelegerile ivite in momentul negocierilor pentru primele de calificare la turneul final din Franta. In loc de 90.000 de euro (50% din cat incaseaza un jucator), lui Pompiliu Popescu i s-ar fi propus 22.000, un sfert din suma. Ulterior, speriati de reactia doctorului, care a amenintat Federatia cu reclamatii si procese, oficialii de la „Casa Fotbalului” ar fi cedat, platind toata prima stipulata in contract.

Favorit sa-l inlocuiasca pe Pompiliu Popescu este Laurentiu Oproiu, fost medic la Unirea Urziceni in sezonul 2008/ 2009, cand ialomitenii au castigat campionatul, cu Dan Petrescu antrenor si Mihai Stoica manager.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger