AcasăSPORTMedaliatii de la JO 2008, ramasi fara primele promise

Medaliatii de la JO 2008, ramasi fara primele promise

Medaliatii de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, nu isi vor primi primele restante, fiind anuntati de catre Guvernul Romaniei ca acestea s-au „prescris”.

Sportivii romani care au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, si au castigat medalii in numele Romaniei, nu isi vor primi primele promise de catre Guvern, motivul fiind ca acestea s-au „prescris”.

Anuntul a fost facut de catre Elisabeta Lipa, presedintele Clubului Sportiv Dinamo, care a explicat ca este vorba de o suma importanta, care depaseste un milion de euro.

„Am facut o adresa catre Ministerul Finantelor asa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul si pentru a plati sumele restante pentru premierea sportivilor medaliati la Beijing, dar am primit un raspuns prin care eram instiintati ca aceste sume nu mai pot fi acordate dupa patru ani. S-au prescris. Mai mult de atat nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, dupa ce in 2010 am facut efortul de a plati 400.000 de lei”, a declarat Elisabeta Lipa.

Conform acesteia, desi Victor Ponta a fost „bine intentionat” si s-a oferit sa ii ajute pe sportivi, iar ea a facut tot ce se putea pentru ca sportivii sa isi primeasca primele, acest lucru nu mai este posibil.

„Premierul a declarat ca va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii catre sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia facuta de catre Ministerul de Finante. El a fost bine intentionat, a fost de buna credinta, dar am ajuns in aceasta situatie. Noi am facut tot ce e omenesc posibil, si e pacat ca s-a ajuns aici”, a mai spus Elisabeta Lipa.

Declaratia acesteia survine dupa ce premierul Victor Ponta, auzind problemele sportivilor, a anuntat ca ii va ajuta pe oficialii Agentiei Nationale de Sport si Tineret sa plateasca primele sportivilor motivand ca, in caz contrar, Romania va ajunge ” rasul lumii”.

„Va ajut sa platiti aceasta datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de rasul lumii sa avem datorii la primele campionilor din 2008. Va ajut, dar va rog sa-mi faceti o hartie pe care sa mi-o transmiteti!”, afirmase Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger