AcasăSPORTMedaliatii de la JO 2008, decizie extrema din cauza primelor prescrise

Medaliatii de la JO 2008, decizie extrema din cauza primelor prescrise

(foto: realitatea.net)

Medaliatii de la Jocurile Olimpice din 2004 de la Beijing care nu si-au primit primele restante deoarece acestea s-au „prescris” vor protesta in fata Guvernului.

(foto: realitatea.net)

Sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, care nu si-au primit primele restante desi primul ministru Victor Ponta i-a anuntat ca acestea le vor fi virate in conturi, s-au decis sa protesteze in fata Guvernului pentru ca astfel sa li se faca dreptate.

In aceasta situatie se afla medaliatii Mihai Covaliu, sabreur, Marian Dragulescu, gimnast, Alin Moldoveanu, tirist, Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, ambele canotoare, toti legitimati la CS Dinamo.

„Suntem dispusi sa facem orice pentru a obtine acei bani. Daca e nevoie ne luam de mana si ne ducem in fata Guvernului, sa purtam pancarte, vom face si asta pentru ca trebuie sa existe o solutie ca sa se rezolve aceasta problema. Deja au trecut patru ani si cu cat se prelungeste aceasta stare sansele de a-i recupera sunt tot mai mici”, a declarat Marian Dragulescu pentru ProSport.

Potrivit presedintelui CS Dinamo, Elisabeta Lipa, actele referitoare la medaliatii de la Beijing au fost depuse de fiecare data cand la conducerea ministerului a sosit un al ministru, insa niciunul nu s-a interesat de soarta lor.

„La fiecare schimbare a Guvernului si la fiecare nou ministru de interne, am trimis documentatia prin care ceream aceste sume. Nu s-a intamplat niciodata nimic! Acea suma de 20% pe care am achitat-o in 2010 a fost adunata din economiile pe care am reusit sa le fac la finalul anului”, a declarat Elisabeta Lipa.

Decizia luata de medaliatii de la Jocurile Olimpice de la Beijing soseste dupa ce, la cererea de a li se oferi primele restante, au fost anuntati ca acestea s-au „prescris” motiv pentru care nu vor primi niciun ban.

author avatar
Ionut Zgimbau
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger