AcasăSPORTMeciul vietii pentru Cristian Ciocan. Se bate pentru centura WBO International!

Meciul vietii pentru Cristian Ciocan. Se bate pentru centura WBO International!

Cristian Ciocan l-a batut, la decizie, pe Irineu Junior in octombrie

Pugilistul Cristian Ciocan, marea speranta a Romaniei la categoria grea, va lupta anul viitor pentru centura de campion WBO International.

Cristian Ciocan l-a batut, la decizie, pe Irineu Junior in octombrie

Meciul va avea loc pe 28 februarie, pe 02 Arena, din Londra, Cristian Ciocan urmand sa-l infrunte pe britanicul Tyson Fury, actualul detinator al centurii.

Este meciul carierei pentru Cristian Ciocan, in conditiile in care romanul s-a mai batut pana acum doar pentru centura de campion european la categoria grea, in versiunea WBO. De asemenea, Tyson Fury este de departe cel mai dificil adversar de pana acum, iar la partida de la Londra sunt asteptati circa 20.000 de spectatori.

Tyson Fury l-a facut knock-out pe Chisora, lucru nereusit de Vitali Klitschko

Desi este cotat cu sanse minime de a obtine victoria, Cristian Ciocan vrea sa-si joace sansa pana la capat. Romanul are 17 victorii si trei infrangeri la profesionisti, fiind neinvins din decembrie 2010, cand a pierdut la decizie confruntarea cu ucraineanul Taras Bidenko.

Tyson Fury (26 de ani) este cu 18 centimetri mai inalt decat Ciocan, avand 2,06 metri, si are un palmares de invidiat – 23 de victorii din tot atatea partide, 17 victorii fiind obtinute inainte de limita.

Nascut si crescut in Manchester, Fury s-a batut aproape exclusiv in Marea Britanie, dar are doua victorii clare la Dereck Chisora plus un succes obtinut impotriva americanului Kevin Johnson, intr-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial in versiunea WBC.

Invingatorul dintre Tyson Fury si Cristian Ciocan s-ar putea bate cu Vladimir Klitschko, actualul detinator al centurii de campion mondial la categoria grea, in versiunea WBO.

author avatar
Cristi Ionita
505 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger