AcasăSPORTMeciul Steaua - TSKA, suspectat de blat!

Meciul Steaua – TSKA, suspectat de blat!

Raul Rusescu a marcat un gol superb in meciul cu "U" Cluj

Peter Limacher, directorul Comisiei de Disciplina a UEFA, sustine ca cele mai multe aranjamente se fac in preliminariile Europa League. Vizate, in mod special, sunt echipele din Est.

Raul Rusescu a marcat un gol superb in meciul cu "U" Cluj

Zvonurile despre un posibil aranjament la „dubla” Steaua – TSKA au ajuns, deja, la urechile oficialilor UEFA. Ieri, publicatia sofiota „7 zile Sport” a scris ca forul prezidat de Michel Platini va superviza ambele manse, un comisar insarcinat cu depistarea blaturilor la pariuri urmand sa fie prezent la Cluj, la partida de joi seara. Temerile bulgarilor sunt alimentate si de recentele afirmatii facute de Peter Limache, seful Comisiei de Disciplina din cadrul UEFA, referitoare la jocurile trucate: „Cele mai multe meciuri aranjate sunt intre cluburi din Europa de Est. Ele stiu ca este greu sa intre in grupe, de aceea fac o afacere minunata din eliminarea lor. Avem dovezi despre aranjamente de acest fel, in care ambele echipe planuiesc totul in detaliu, chiar si scorul la pauza!”.

240 de milioane de euro pariate in Asia

TSKA Sofia are doua victorii in debutul de sezon din Bulgaria

Jurnalistii bulgari au publicat informatia ca partida tur dintre Steaua si TSKA Sofia a atras cele mai multe pariuri printre pasionati. Astfel, numai in Asia, la diverse case de pariuri, in total s-a mizat 240 de milioane de euro. Cotele specialistilor dau drept favorita Steaua (1,83 la victorie). TSKA are 4,50 la succes, iar egalul este creditat cu 3,50. Calificarea Stelei ofera o cota de 1,62, fata de 2,20 pentru sofioti.

Profitul se imparte nemteste

„Ati aranjat meciul?”, se intreaba presa de la sud de Dunare, titlul articolului din „7zile Sport” fiind „Fotbal sau teatru? Vom vedea joi”. „Schema este simpla; din pariuri iti scoti aceiasi bani, daca nu chiar mai mult decat primesti de la UEFA pentru intrarea in grupele Europa League. Asta inseamna 1,5 milioane de euro. Dar, banii astia sunt doar pentru invingator. Invinsul bea un pahar cu apa rece si asta e tot. Insa, daca echipele cad de acord asupra rezultatelor, asta e, deja, alta problema. Iesi pe plus si daca te califici, si daca pierzi! Vinzi meciul, iti iei milioanele de la casele de pariuri din Asia si nu iti mai pasa! In loc sa se bata pentru un pot de 1,5 milioane de euro, pentru TSKA si Steaua ar fi mai convenabil sa aranjeze «dubla», ca sa fie bani pentru toata lumea”. Argumentul bulgarilor pentru un „blat” este urmatorul: „TSKA are probleme cu banii, trebuie sa-si plateasca datoriile, iar Steaua isi numara maruntisul din buzunare dupa ce tocmai a aruncat cinci milioane de euro pe transferuri”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger