AcasăSPORTMeciul Simona Halep - Dominika Cibulkova, din sferturile Australian Open, este LIVE...

Meciul Simona Halep – Dominika Cibulkova, din sferturile Australian Open, este LIVE aici

Simona Halep joaca miercuri dimineata (02.00, ora Romaniei) impotriva slovacei Dominika Cibulkova, in sferturile de finala ale Australian Open. Este cea mai buna participare a Simonei la un turneu de Grand Slam, sportiva noastra avand sanse pentru o performanta istorica.

Simona Halep – Dominika Cibulkova 3-6, 0-6. Slovaca pune capat disputei in stil de mare campioana, cu un game castigat la 0, dupa fix o ora de joc. Dominika Cibulkova castiga mult prea clar un meci in care, cel putin pe hartie, era cotata cu sansa a doua. Plusul de experienta si, mai ales, de forta a facut diferenta. Cibulkova a fost mult mai agresiva si a controlat jocul cu autoritate. Simona Halep ramane cu experienta primei calificari in sferturile de finala ale unui turneu de Grand Slam si cu savoarea accederii intre cele mai bune 10 jucatoare ale lumii. Jucatoarea noastra a demonstrat, inca o data, ca are calitatile necesare pentru a obtine rezultate uriase, ramane doar ca Simona sa puna in aplicare experienta acumulata.

Halep – Cibulkova 3-6, 0-5. Cibulkova face un nou break, desi Halep a servit ceva mai bine, reusind chiar si doi asi. Slovaca urmeaza la serviciu pentru castigarea meciului.

Halep – Cibulkova 3-6, 0-4. Cibulkova este pe tot terenul, ataca agresiv si face diferenta cu reverul fulgerator care i-a adus trei puncte in acest game. Intr-un asemenea moment, daca Halep avea antrenor acesta ar fi aruncat prosopul. Este aproape imposibil sa mai asistam la un miracol.

Halep – Cibulkova 3-6, 0-3. Cibulkova face al doilea break din acest set si zarurile sunt aruncate. Problemele la umar o fac pe Simona sa serveasca moale, chiar si cu 117 kilometri pe ora, iar slovaca nu se lasa invitata ci, din contra, profita la maxim.

Halep – Cibulkova 3-6, 0-2. Cibulkova controleaza cu autoritate jocul. Slovaca este pe tot terenul si domina ostilitatile fara probleme. Simona are nevoie de un miracol pentru a mai intoarce soarta in acest meci.

Halep – Cibulkova 3-6, 0-1. Slovaca face break si disputa se indreapta spre un verdict clar. Din pacate Simona are mari probleme la serviciu. Jucatoarea noastra acuza dureri la umarul drept, unde are si un bandaj.

Halep – Cibulkova 3-6. Primul set de incheie, dupa circa 35 de minute, cu victoria slovacei Dominika Cibulkova. Aceasta a controlat setul fara mari probleme. A avut 79% pe primul serviciu (doar 61% Simona) si a reusit de doua ori mai multe lovituri castigatoare, 9-4. Simona trebuie sa iasa din jocul slovacei, dar ramane de vazut daca are forta necesara. Situatie dificila pentru jucatoarea noastra.

Halep – Cibulkova 3-5. Rebreak Cibulkova si slovaca este la un pas de castigarea primului set. Simona joaca inconstant, alternand loviturile fabuloase cu greselile copilaresti.

Halep – Cibulkova 3-4. Game in care Cibulkova s-a batut singura, dupa ce a comis nu mai putin de trei duble greseli. Break Simona Halep si jucatoarea noastra are ocazia sa-si faca in sfarsit prezenta in meci.

Halep – Cibulkova 2-4. Game castigat nu fara emotii de jucatoarea noastra. Simona pare destul de obosita, totusi trebuie sa gasesca resurse pentru a iesi din jocul de uzura propus de slovaca.

Halep – Cibulkova 1-4. Cel mai intens game de pana acum. Game psihologic, pierdut, din pacate, de jucatoarea noastra. Simona a avut doua mingi de break, la 40-15, dar slovaca a revenit formidabil cu cateva lovituri extrem de puternice. Pana acum, determinarea Dominikai este decisiva.

Halep – Cibulkova 1-3. In sfarsit primele semne de viata data de Simona. Game la 0 reusit de jucatoarea noastra, care si-a plimbat excelent adversara. Cibulkova nu a reusit sa raspunda decat cu cateva lovituri puternice care s-au oprit in fileu sau s-au dus mult afara.

Halep – Cibulkova 0-3. Dominika vine constant la fileu, pune presiune si face diferenta. Slovaca este jucatoarea mai determinata, pana acum. Exista posibilitatea ca Simona sa acuze o oarecare oboseala, dar si Cibulkova a jucat trei seturi tari, in optimi, cu Sarapova.

Halep – Cibulkova 0-2. Break reusit de slovaca. Dominika a intrat mai bine in meci si controleaza tactic disputa. Simona trebuie sa devina mai alerta, mai agresiva.

Halep – Cibulkova 0-1. Slovaca isi adjudeca primul game al meciului. Cibulkova a atacat de la primul schimb de mingi. Halep s-a aparat bine, dar i-a lipsit un pic sansa. Romanca pare destul de ezitanta pe forehand.

02.12 – A inceput meciul. Dominika Cibulkova este prima la serviciu.

02.06 – Sunt miscarile de incalzire de dinaintea startului partidei. Simona Halep a castigat tragerea la sorti si a decis ca Cibulkova sa serveasca prima.

02.03 – Cele doua jucatoare au patruns pe teren. Conditiile de la Melbourne sunt ideale pentru tenis. Sunt 19 grade Celsius si nu bate vantul, spre deosebire de marti. Din pacate tribunele Rod Laver Arena sunt pe jumatate goale.

Dupa ce a trecut, cu 6-4, 2-6, 6-0, de sarboaica Jelena Jankovic, favorita numarul 8, Simona Halep are in fata o adversara mai slab cotata, slovaca Dominika Cibulkova. Totusi, aceasta a eliminat-o in optimi pe rusoaica Maria Sarapova, 3-6, 6-4, 6-1, si are palmares pozitiv fata de Simona, 2-1 la meciuri directe, deci confruntarea se anunta a fi cat se poate de echilibrata. Invingatoarea va da piept, in semifinale, cu Victoria Azarenka sau Agnieszka Radwanska.

author avatar
Cristi Ionita
660 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger