AcasăSPORTMECIUL SECOLULUI: Floyd Mayweather l-a invins pe Manny Pacquiao!

MECIUL SECOLULUI: Floyd Mayweather l-a invins pe Manny Pacquiao!

Cel mai asteptat meci de box din ultimii ani a fost castigat de americanul Floyd Mayweather, pugilistul de 38 de ani reusind sa-l invinga, la decizie unanima, pe filipinezul Manny Pacquiao.

Ani la rand si-au adresat cuvinte grele si si-au adus acuze grave insa au reusit sa puna la punct detaliile unei confruntari abia acum, cand ambii pugilisti se afla pe final de cariera.

Acest aspect s-a vazut si in ringul din MGM Grand & Hotel Casino din Las Vegas, Nevada. Floyd Mayweather a parut mai degraba plictisit si a profitat la maxim de plusul de alonja avut fata de Pacquiao.

S-a aparat ca in zilele sale bune si si-a atins adversarul atat cat trebuie pentru a puncta pe foile arbitrilor-judecatori.

Pacquiao s-a zbatut in van, parand multumit, in multe momente, ca va obtine o bursa care ar putea dubla bugetul pe un an al orasului sau natal, Kibawe, localitate cu ceva mai mult de 35.000 de locuitori.

Decizia a fost una asteptata, toti cei trei arbitri-judecatori acordandu-i victoria unui Floyd Mayweather mult mai eficient decat adversarul sau. Doi dintre arbitrii-judecatori i-au acordat opt reprize americanului si patru filipinezului, in timp ce al treilea i-a acordat chiar 10 reprize americanului.

A fost a 48-a victorie obtinuta de Floyd Mayweather, din 48 de meciuri, americanul pastrandu-si centurile de campion mondial la categoria welter in versiunile Super WBA, WBC si The Ring. In plus, Mayweather a devenit si noul campion mondial al versiunii WBO, capturand centura pe care Pacquiao o detinea de ceva mai mult de un an.

De altfel, Pacquiao a ajuns la a sasea infrangere suferita in 65 de meciuri disputate la profesionisti. Mai important este ca Pacquiao a suferit, deja, a treia infrangere in ultimele sase meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger