AcasăSPORTMeciul cu Froch se joaca: Bute a facut KO si basica!

Meciul cu Froch se joaca: Bute a facut KO si basica!

Bute isi va pune in joc pentru a 10-a oara centura de campion mondial

Aflat in cantonament in Florida, boxerul roman Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a intrat pe mana medicilor americani.

Bute isi va pune in joc pentru a 10-a oara centura de campion mondial

Numeroasele antrenamente efectuate in cantonamentul din SUA l-au afectat pe Lucian Bute. Pugilistul a fost obligat sa-si schimbe ghetele de antrenament saptamana trecuta, din cauza uzurii, cu unele noi, cumparate din SUA, iar acestea din urma i-au provocat o batatura urata la picior. Basica s-a infectat, iar Mister KO a ajuns degraba la spital pentru a vedea care este situatia.

Initial, cei din staff-ul sau s-au temut ca meciul cu Froch de pe 26 mai, de la Nottingham, va trebui amanat, caz in care britanicul avea doua variante: accepta si pierde bani din televizare sau se bate cu un alt adversar, eventual unul mult mai slab cotat, pentru a nu-si pune in pericol pozitia de challenger obligatoriu la centura lui Bute. Tot raul spre bine, infectia boxerului roman s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, astfel ca meciul cu Froch se va disputa conform programului. Lucian a recunoscut ca a ajuns pe mana doctorilor americani, dar a precizat ca si-a tratat batatura cu tinctura si ca totul este in regula. Bute se simte in mare forma si spera ca la Nottingham sa faca un meci pe masura. De altfel, Stephan Larouche, antrenorul romanului, l-a laudat pe Lucian si a precizat ca pugilistul are toate calitatile necesare pentru a-si pastra palmaresul imaculat precum cel al americanului Floyd Mayweather.

“Legendarul” Sugar Ray Leonard comenteaza meciul de la Nottingham

Americanul Sugar Ray Leonard (56 de ani), primul boxer din istorie care a ajuns sa castige 100 de milioane de dolari din burse, va comenta, pentru postul de televiziune EPIX, meciul dintre Bute si Froch. Leonard a fost campion olimpic de box la Montreal, in 1978, iar la profesionisti a castigat 36 dintre cele 40 de meciuri disputate la cinci categorii diferite. Fost multiplu campion mondial la profesionisti, Leonard i-a invins, printre altii, pe Roberto Duran, Donny Lalonde sau Thomas Hearns, dar infrangerile consecutive suferite cu Terry Norris (1991) si Hector Camacho (1997) i-au incheiat cariera. La gala de la Nottingham este asteptat si fostul pugilist britanic Lennox Lewis. Campion olimpic de amatori la Seul (1988) si multiplu campion mondial, Lewis a rapus toate numele importante al categoriei grea, reusind sa-i faca knock-out pe Vitali Klitschko, Mike Tyson, Shannon Briggs sau Andrew Golota si sa-i invinga, la decizie, pe Ray Mercer sau Evander Hollyfield.

author avatar
Cristi Ionita
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger