AcasăRecomandariMeci de totul sau nimic pentru Piturca si jucatorii nationalei: All-in pe...

Meci de totul sau nimic pentru Piturca si jucatorii nationalei: All-in pe 2-0!

La fel ca-n poker, si partida din aceasta seara, cu Grecia, reprezinta pentru Victor Piturca oportunitatea sa mizeze toti banii pe o singura carte: victorie la doua goluri diferenta!

La fel ca in poker (foto jos), Piturca mizeaza totul pe o singura carte: 2-0 cu Grecia

Mutu ramane zambitor chiar si-n afara lotului echipei nationale

Returul barajului de calificare la Cupa Mondiala il obliga pe selectioner sa riste pentru a evita nu doar ratarea obiectivului, ci si despartirea de echipa nationala. Cu un presedinte nou la Federatie, din 2014 – in persoana fostului international Gica Popescu -, este greu de crezut ca Victor Piturca va mai fi pastrat in functie daca nu trece de Grecia. Asadar, la foarte probabil ultimul sau joc pe banca tehnica a „tricolorilor”, Piturca da liber fanteziei. Maxim va fi titular, Stancu trece in banda stanga, Nicolita intra in locul lui Torje, pe dreapta, iar Marica – „varf” impins – asteapta in avanposturi pase de gol. Si pentru cativa dintre „tricolori” acesta este un meci de totul sau nimic. Nu-i exclus ca „veteranii” Bogdan Lobont (35 de ani), Dorin Goian (33 de ani), Marius Niculae (32 de ani) si Razvan Rat (32 de ani) sa se retraga din echipa nationala in cazul in care Romania nu se va califica la Cupa Mondiala din Brazilia.

„Jucam pe viata si pe moarte!”

Din  postura de selectioner al echipei nationale, Victor Piturca le transmite „specialistilor” din fotbal sa-si dea cu parerea despre acest baraj atunci cand vor fi in loc sau, pe banca Romaniei: „Nu stiu nimic de nici o reactie a oamenilor din fotbal, nu am citit presa, am avut treaba foarte multa. Nu ma intereseaza ce-au zis unii sau altii. Cand vor fi specialistii la echipa nationala, sa cheme ei pe cine vor! Atunci sa-si dea cu parerea. Trebuie sa jucam returul asta pe viata si pe moarte, sa jucam fotbal adevarat daca vrem la mondial! Trebuie sa luam exemplul Stelei cu Valencia si Ajax”.

Salpingidis inca mai are emotii

Sositi ieri la Bucuresti, fotbalistii eleni recunosc ca inca mai au emotii pentru calificarea la turneul final. O spune chiar Salpingidis, marcator al unui gol in victoria Greciei cu 3-1, de vineri: „Teoretic, echipa trebuie sa treaca printr-un eveniment frumos, dar eu ma tem de returul de la Bucuresti. Romania va arata altfel. Noi i-am surprins jucand ofensiv, am dat peste cap orice analiza, deoarece nimeni nu se gandea ca o sa atacam. Ca sa obtinem calificarea, e important sa surprindem din nou; acum, ramane de vazut si in ce mod o vom face”.

Au exersat loviturile de la 11 metri

La antrenamentul oficial de ieri, jucatorii au exersat loviturile de la 11 metri, semn ca Victor Piturca se gandeste si la un scor de 3-1 dupa 90 de minute. Cristian Tanase, Alexandru Maxim, Dorin Goian, Banel Nicolita, Valerica Gaman, Florin Gardos, Dragos Grigore si Claudiu Keseru au fost jucatorii care au ratat, in poarta aflandu-se Bogdan Lobont si Ciprian Tatarusanu. In alta ordine de idei, Vlad Chiriches s-a antrenat purtand o masca de protectie si este apt pentru partida de pe Arena Nationala.

Mutu se retrage „un pic”

Cel putin, nu atat timp cat Victor Piturca va mai sta pe banca echipei nationale! Cu el selectioner, „Briliantul” refuza sa mai colaboreze, dupa cum insusi atacantul lui Ajaccio a recunoscut asta: „Nimeni din staff-ul echipei nu m-a sunat, degeaba am sperat eu si fanii nationalei sa fiu chemat pentru acest baraj. Sunt alte lucruri la mijloc, aici nu e vorba de aspect tactic. Atat timp cat selectioner e Piturca,  portile mele la echipa nationala sunt inchise. Daca el crede ca o sa tac, atata timp cat vad ca sansele de calificare la Rio se duc, se insala!” . In privinta viitorului sau, Mutu lasa sa se inteleaga ca va reveni in Liga 1: „As vrea sa ma intorc si sa mai joc un an, o sa aveti parte de o surpriza. Dar, mai intai sa ma inteleg eu cu cu oamenii din conducerea lui Ajaccio si o sa vedem”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger