AcasăSPORTMcLaren the best!

McLaren the best!

Button a obtinut, in Australia, a 13-a victorie din cariera

A 63-a editie a Campionatului Mondial de Formula 1 a debutat ieri, in Australia, acolo unde masinile McLaren Mercedes au facut legea pe “Melbourne Grand Prix Circuit”.

Button a obtinut, in Australia, a 13-a victorie din cariera

Dupa doi ani in care Sebastian Vettel a dominat Formula 1, suprematia Red Bull Renault pare sa se fi incheiat. McLaren Mercedes, marea rivala a austriecilor, a reusit sa dezvolte peste iarna un motor superior care sa le permita celor doi piloti, Jenson Button si Lewis Hamilton, sa se impuna la Melbourne. Britanicii au pus stapanire pe circuitul australian, Hamilton trecandu-si in cont pole-ul, in timp ce Button a castigat o cursa pe care a controlat-o in totalitate. Printr-un miracol, Vettel, campionul mondial en-titre, a prins in extremis pozitia a doua, insa cei de la Red Bull au mult de lucru pentru a face fata ritmului in acest sezon. A fost a treia victorie pentru Button la Melbourne, dar britanicul are timp scurt la dispozitie pentru a savura succesul, la sfarsitul acestei saptamani urmand a avea loc deja etapa a doua, Marele Premiu al Malayziei de la Sepang.

Schumacher a rezistat doar 10 tururi

Laudat de toata lumea pentru evolutia foarte buna din calificari, care i-a adus un loc patru pe grila de start, veteranul Michael Schumacher a rezistat doar 10 tururi in cursa. Neamtul a fost tradat de cutia de viteze si a trebuit sa se retraga la standuri. De altfel, cursa a fost dominata de abandonuri, Felipe Massa, Heikki Kovalainen, Vitaly Petrov, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Bruno Senna, Charles Pic si Pastor Maldonado avand si ei probleme.

Raikkonen, primele sase puncte

Finlandezul Kimi Raikkonen, fostul campion mondial din 2007, a revenit cu un rezultat de senzatie in circuit, dupa doi ani de pauza. Desi masina sa, Lotus-Renault, nu este una dintre cele mai performante, Raikkonen a incheiat pe locul al saptelea cursa din Australia, trecandu-si in cont sase puncte. Rezultatul este cu atat mai notabila daca ne gandim ca finlandezul a plecat de pe pozitia a 17-a a grilei de start.

author avatar
Cristi Ionita
45 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger