AcasăRecomandariMayweather a ciupit victoria à la Mourinho

Mayweather a ciupit victoria à la Mourinho

Floyd Mayweather este in prezent campionul absolut al boxului profesionist, insa modul in care a ales sa boxeze cu Manny Pacquiao, duminica dimineata, la „MGM Grand Arena” din Las Vegas, a starnit valuri de proteste printre iubitorii sportului cu manusi.

„Parca te-a antrenat Mourinho”, a fost acuzat Mayweather imediat ce arbitrii l-au declarat invingator la puncte. Este clar ca dupa un astfel de meci nu mai putem vorbi despre box ca sportul celor curajosi, care arunca sute de pumni in adversar. Boxul 2.0, in viziunea Floyd Mayweather, arata altfel, fara vreun upercut, doar cateva lovituri la corp si multa, multa fuga prin ring. Da, ca sa evite lupta directa cu Manny Pacquiao, americanul a ales „contraatacul”! Da-i si fugi! Ca Chelsea, sau Real, ori Inter, toate echipele de fotbal pe la care a trecut Jose Mourinho.

Managerul Jose Mourinho, bucuros ca a contribuit si el macar putin la victoria lui Floyd Mayweather

Manny e un pugilist foarte bun si acum inteleg de ce este inclus in elita boxului. A avut cateva momente bune in meci, dar eu am avut o tactica inteligenta. Am facut ceea ce trebuia. A meritat sa astept pentru ca de acum incolo voi fi in cartile de istorie”, a declarat fara urma de jena campionul neinvins Floyd Mayweather, pugilistul cu 48 de victorii in palmares.

Meciul i-a plictisit pe Mike Tyson si Evander Holyfield

Invitat de onoare la acest meci, fostul campion al greilor Mike Tyson s-a aratat scarbit de boxul pe care l-a vazut in ring. Fara sa o spuna raspicata, „Iron Mike” l-a acuzat pe Mayweather ca n-a avut curaj sa lupte deschis, asa cum si-ar fi dorit toti fanii sportului. „Am asteptat cinci ani pentru asta?! Sunt dezamagit!”, a reactionat Tyson. De aceeasi parere a fost si Evander Holyfield, un alt greu al boxului. „Sunt surprins ca Floyd nu se bate”, a scris Holyfield pe contul de „Twitter” dupa incheierea reprizei a 6-a.

Se retrage in septembrie

A fost penultima lupta din cariera lui Floyd Mayweather, pugilist decis sa se retraga din activitate in toamna acestui an. „Mai boxez un singur meci, in septembrie, dupa care renunt, nu mai am motivatie”, a anuntat Mayweather la finalul galei de ieri dimineata.

Pumnii lui Pacquiao au lovit aerul

`1Statistica arata ca tactica folosita de Mayweather s-a dovedit decisiva in stabilirea castigatorului. Chiar daca au aruncat in lupta relativ acelasi numar de pumni (435 pentru Mayweather, 429 pentru Pacquiao), cei doi pugilisti au avut cifre diferite la loviturile care si-au atins tinta: din cei 435 de pumni ai americanului, 34% si-au atins tinta, in timp ce procentul filipinezului a fost de doar 19%. Asta inseamna ca Floyd l-a lasat pe Manny sa boxeze cu aerul, el alegand sa se deplaseze tot timpul in ring. Si la capitolul lovituri puternice sta mai bine Mayweather, cu 48% dintre acestea atingand corpul lui Pacquiao, fata de de numai 27% eficacitate (foto) in dreptul asiaticului.
La conferinta de presa, Manny Pacquiao s-a aratat socat de decizia celor trei arbitri: „A fost o lupta buna, eu chiar am crezut ca am castigat. L-am lovit de foarte multe ori si chiar am crezut ca l-am batut. Floyd Mayweather se misca tot timpul si de aceea nu am putut sa lovesc la fel de mult ca de obicei. Da, si el m-a lovit, i-am simtit puterea, insa i-am facut fata. N-am fortat mai tare in ultimele doua runde deoarece credeam ca nu mai are rost sa atac pentru ca sunt in avantaj”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger