AcasăSPORTMayweather, 85 de milioane de dolari!

Mayweather, 85 de milioane de dolari!

Mayweather este unul dintre cei mai bogati sportivi in activitate

Boxerul Floyd „Money” Mayweather a devenit cel mai bine platit sportiv din lume, conform unui top realizat de revista „Forbes”. Americanul a incasat 85 de milioane de dolari in ultimele 12 luni.

Mayweather este unul dintre cei mai bogati sportivi in activitate

Intreaga suma a fost obtinuta exclusiva din bursele avute de Mayweather la ultimele doua meciuri, cu Victor Ortiz (40 de milioane de dolari) si cu Miguel Cotto (45 de milioane de dolari). Americanul are avantajul ca, spre deosebire de altii, el se reprezinta singur prin intermediul „Mayweather Promotions”.

Locul al doilea in topul celor mai bine platiti sportivi este ocupat de boxerul filipinez Manny Pacquiao. Marele rival al lui Mayweather a incasat 62 de milioane de dolari, 56 de milioane de dolari din burse si 6 milioane de dolari din reclamele realizate pentru Nike si Hewlett-Packard. Podiumul este completat de jucatorul de golf Tiger Woods, care a incasat 59,4 milioane de dolari. Desi imaginea sa a fost afectata de scandalul sexual in care a fost implicat, Woods tot a facut 55 de milioane de dolari din contracte de publicitate, dar pierde primul loc dupa o pauza de 11 ani. Englezul David Beckham (locul 8, cu 46 de milioane de dolari) si portughezul Cristiano Ronaldo (locul 9, cu 42,5 milioane de dolari) sunt singurii fotbalisti prezenti in TOP 10. Doar doua femei apar in aceasta ierarhie: Maria Sarapova (locul 26, cu 27,9 milioane de dolari obtinuti din tenis si reclame la Nike, Head, Samsung sau Evian) si Li Na (locul 81, cu 18,4 milioane de dolari obtinuti din tenis si reclame la Babolat, Nike, Samsung sau Mercedes).

author avatar
Cristi Ionita
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger