AcasăSPORTMax Verstappen rescrie istoria Formulei 1. Sezonul recordurilor doborâte

Max Verstappen rescrie istoria Formulei 1. Sezonul recordurilor doborâte

La 26 de ani, Max Verstappen are un sezon 2023 fabulos. De fapt, se poate spune că rescrie istoria Formulei 1. Pentru pasionații sportului cu motor, este clar că triplul campion mondial se simte excelent, aflându-se într-o formă de invidiat.

Victoria de la Abu Dhabi a fost a 19-a anul acesta pentru Verstappen, din cele 22 de curse ale sezonului. O singură dată în 2023 nu a ocupat locul 1. Este vorba despre Grand Prix-ul din Singapore, câștigat de Carlos Sainz (Ferrari).

Nemaiavând concurență, olandezul-minune a început să își bată propriile recorduri din anii trecuți. Astfel, victoria din Abu Dhabi a însemnat doborârea propriului record și anume acela de a termina sezonul cu cele mai multe puncte într-un singur an. În timp ce recordul anterior era de 454 puncte  (2022), anul acesta numărul a crescut la 575!

Max Verstappen a urcat pe podium în 2023 de 21 de ori, doborând recordul de 18 clasări în primii trei, care data din 2018. Și era stabilit tot de el! Ar fi al 3-lea sezon în care M.V. are minimum 17 podiumuri. Deja amenință recordul all-time, deținut de Lewis Hamilton, cu nu mai puțin de 5 asemenea sezoane.

Până anul acesta, Alberto Ascari era deținătorul recordului pentru cel mai mare procentaj de câștiguri într-un sezon de Formula. Din 2023, în dreptul acestei performanțe scrie clar – Max Verstappen.

Lista este mai lungă și, din câte ne indică forma în care este Verstappen, nu se va opri prea curând.

author avatar
Mihail Ioan
299 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu zic sa-l pui pe Sainz in aceeasi masina si vedem atunci cine e taticul. In sportul asta nu mai conteaza soferul mai mult decat masina de la Ayrton Senna incoace.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger