AcasăSPORTMasina de facut bani FC Porto a vandut de peste 200 de...

Masina de facut bani FC Porto a vandut de peste 200 de milioane in 5 ani! Vezi cat a incasat la ultimul transfer!

Hulk este cel mai scump fotbalist transferat in aceasta vara

Cedarea brazilianului Hulk la Zenit St.Petersburg, in schimbul a 60 de milioane de euro, reprezinta cel mai important transfer realizat in lume in aceasta vara. Si cine putea opera o asemenea afacere daca nu FC Porto?

Hulk este cel mai scump fotbalist transferat in aceasta vara

De altfel, din 2007 incoace, gruparea de pe „Dragao” a realizat venituri de 213 milioane de euro doar din vanzarea a sapte jucatori. Atacantul brazilian Hulk, ultimul vandut de FC Porto, este noul lider al clasamentului transferurilor, cu 60 de milioane de euro primite de la Zenit St.Petersburg.

Pe doi se plaseaza columbianul Radamel Falcao, care, in vara trecuta, le-a adus portughezilor 40 de milioane de euro la semnarea contractului cu Atletico Madrid. Pepe la Real Madrid, in 2007, pe 30 de milioane de euro, incheie podiumul de 130 de milioane de euro cu care niciun alt club din lume nu se poate lauda. Diferenta de bani a fost adunata din urmatoarele patru transferuri: Quaresma la Inter Milano (25 de milioane de euro, in 2008), Lisandro Lopez la Olympique Lyon (24 de milioane de euro, in 2009), Anderson Oliveira la Manchester United (24 de milioane de euro, in 2007) si Jose Bosingwa la Chelsea Londra (20 de milioane de euro, in 2008). De mentionat ca, in 2008, Porto platise pentru 50% din drepturile federative ale jucatorului Hulk suma de 5,5 milioane de euro clubului uruguayan C.A. Rentistas.

In alta ordine de idei, de mentionat ca Zenit St.Petersburg a mai dat, luni seara, alte 30 de milioane de euro pe Axel Witsel. Fostul mijlocas de la Standard Liege si Benfica Lisabona a fost cerut in vara de Jose Mourinho, insa Real Madrid n-a avut forta financiara sa satisfaca pretentiile lusitanilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger