AcasăSPORTMascota Campionatului Mondial din Brazilia a fost botezata. Vezi ce nume au...

Mascota Campionatului Mondial din Brazilia a fost botezata. Vezi ce nume au ales microbistii!

(foto: fifa)

Iubitorii de fotbal din Brazilia au ales numele pentru mascota Campionatului Mondial de Fotbal, din 2014. Cei peste 1.7 milioane de oameni, care au votat timp de trei luni, au decis ca mascota sa fie numita Fuleco.

(foto: fifa)

Numele mascotei, Fuleco, a obtinut 48% dintre voturile exprimate si reprezinta o combinatie intre cuvantul futebol (fotbal) si ecologia (ecologie). Celelalte doua variante dintre care microbistii au avut de ales au fost Zuzeco, o combinatie intre azul (albastru) si ecologia, care a obtinut 31%  din voturi, si Amijubi, cu 21% , care reprezinta combinarea dintre amizade (prietenie) si jubilo (bucurie).

FIFA a anuntat ca optiunile au fost selectate de catre un juriu din care a facut parte si fostul jucator brazilian Bebeto, dar si alte celebritati si politicieni. Cei mai multi dintre cei care au votat au fost nemultumiti de faptul ca nu au avut voie sa propuna nume noi, sondajul fiind unul inchis, cu optiuni predefinite.

Tatuul cu trei benzi pe carapace, mascota campionatului mondial din 2014, este un animal pe cale de disparitie in Brazilia, si se apara strangandu-se sub forma unei mingi atunci cand se simte amenintat. Mascota turneului din Africa de Sud, din 2010, a fost un leopard numit Zakumi, in timp ce Germania, 2006, a fost reprezentata de leul Goleo.

author avatar
Alina Costache
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger