AcasăSPORTMarius Vizer indeamna la solidaritate cu poporul rus

Marius Vizer indeamna la solidaritate cu poporul rus

In calitate de presedinte al SportAccord, organizatie ce reuneste toate federatiile sportive din lume, romanul Marius Vizer face un apel spre solidaritate cu Rusia, tara lovita de atentate teroriste cu doar cateva zile inainte de startul Jocurilor Olimpice de Iarna.


Ultimele evenimente din Rusia l-au determinat pe Marius Vizer sa ia atitudine cuprivire la intentia anumitor state (printre care Germania, SUA si Franta) de a boicota – la nivel de prezenta politica – Olimpiada de la Soci. Presedintele SportAccord a remis un comunicat in care indeamna la solidaritate cu poporul rus, lovit in aceste zile de atentate teroriste. „Suntem in ajunul uneia din cele mai prestigioase clipe din istoria sportului olimpic, Jocurile Olimpice de la Soci.

Ele reprezinta nu doar efortul colosal din partea Rusiei, unul care a beneficiat de atentia exclusiva a presedintelui Vladimir Putin, dar in acelasi timp ele sunt un efort urias de respect si solidaritate intre oameni, un gest nobil de apreciere din partea poporului rus fata de toate tarile din lume care vor participa la acest eveniment”, sustine Vizer in mesajul de final de an, care incheie: „Cred ca sportivii, politicienii, presa si toate celelalte entitati care definesc valorile umane trebuie sa fie nu doar solidari cu eforturile de respect ale Rusiei , dar cu ocazia acestui eveniment ar trebui sa sprijine si sa celebreze impreuna un gest total de solidaritate, apreciere si unitate pentru a deveni la randul lor un exemplu pentru umanitate”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger