AcasăSPORTMaria de Villota, prima femeie care ajunge in Formula 1 dupa 7...

Maria de Villota, prima femeie care ajunge in Formula 1 dupa 7 ani: Formula Sexy

Maria a dat probe pentru Lotus inainte sa ajunga la Marussia

A 63-a editie a Campionatului Mondial de Formula 1 incepe duminica, cu Marele Premiu al Australiei, iar toate camerele de filmat roiesc in jurul Mariei de Villota, pilotul de rezerva al celor de la Marussia.

Maria a dat probe pentru Lotus inainte sa ajunga la Marussia

Nou-intrata in lumea Formula 1, echipa Marussia a dat lovitura prin cooptarea Mariei, aceasta bucurandu-se in ultimele zile de mai multa publicitate decat germanul Sebastian Vettel, campionul mondial din ultimii doi ani.

Maria de Villota (32 de ani) este fiica fostului pilot Emilio de Villota si are peste 10 ani de experienta in cursele auto. O mare fana a celor de la Atletico Madrid, pentru care a evoluat in Superliga Auto, spanioloaica este prima femeie care ajunge in F1 dupa sapte ani. Blondina ii calca pe urme britanicei Katherine Legge, care in 2005 era pilot de rezerva la Minardi. Campionatul Mondial de Formula 1 programeaza, in acest an, 20 de curse. Din calendar a disparut Marele Premiu al Turciei, de la Istanbul, dar a reaparut cel al SUA, acesta urmand a avea loc pe un circuit nou-nout in Austin (Texas). Schimbari s-au facut si la nivel de piloti. Kimi Raikkonen, campionul mondial din 2007, revine dupa doi ani de pauza, in timp ce Rubens Barichello a fost pus pe liber de cei de la Williams si va rata posibilitatea de a concura in 20 de sezoane consecutive in Formula 1.

author avatar
Cristi Ionita
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger