AcasăSPORTMarele Calzaghe il vede favorit pe Bute

Marele Calzaghe il vede favorit pe Bute

Pe 26 mai, Bute isi va pune pentru a zecea oara centura de campion in joc

Cu doua saptamani inainte de marele meci cu britanicul Carl Froch, de la Nottingham, boxerul roman Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, culege deja aprecueri in Regat.

Pe 26 mai, Bute isi va pune pentru a zecea oara centura de campion in joc

Spre deosebire de Florida si, mai ales, Montreal, unde este inconjurat de fanii sai, in Anglia, Bute vrea sa se mentina cat mai departe de ochii lumii pentru a nu fi influentat de numerosii sustinatori ai lui Froch. Campionul roman spune ca este increzator in sansele sale de a obtine o victorie si pregatit sa faca un meci mare.

Adversarii lui Joe Calzaghe au contestat mereu reusitele galezului, o situatie intalnita si in cazul lui Lucian Bute

“Din punctul meu de vedere, centura este vacanta si stiu ca pe 26 mai trebuie sa castig clar meciul, sa nu las loc de dubii ca nu as merita sa fiu campion” a precizat Lucian. Pugilistul roman a fost primit cu oarecare simpatie in Regat. Sambata, cand Bute ateriza pe Aeroportul Heathrow, din Londra, legendarul galez Joe Calzaghe, unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, afirma, intr-un interviu acordat celor de la The Sun, ca Bute este mare favorit impotriva lui Froch. “Categoric Bute este favoritul acestui meci. Credeti ca accepta sa plece din Canada si sa boxeze in Anglia daca nu era sigur pe victoria lui?” a spus Calzaghe. Galezul considera ca Froch trebuie sa indeplineasca doua calitati pentru a-i pune probleme romanului: sa profite la maxim de avantajul terenului propriu si sa-l faca pe Lucian sa stea la bataie. Daca Bute isi face jocul, Calzaghe spune ca acesta nu va avea probleme cu Froch.

Rivalul de la distanta al lui Froch

Nascut la Londra, in 1972, din tata italian si mama galez, Joe Calzaghe a debutat ca boxer profesionist in octombrie 1993 si, timp de 15 ani, si-a creat una dintre cele mai impresionante cariere posibile. Neinvins in 46 de meciuri, Calzaghe a fost multiplu campion mondial la categoria supermijlocie, dar a cucerit si centura “The Ring” de la categoria super-grea, dupa o victorie obtinuta impotriva lui Bernard Hopkins in octombrie 2008, la Las Vegas. Desi a invins adversari precum Hopkins, Roy Jones jr., Mikkel Kessler, Peter Manfredo jr, Sakio Bika sau Jeff Lacy, cariera lui Calzaghe a fost puternic contestata de americani, acestia fiind nemultumiti ca 44 dintre cele 46 de victorii obtinute de galez au fost reusite in Regat. Parcursul impresionat al lui Calzaghe a fost contestat, insa, si de Carl Froch. “Cobra” sustine ca a alergat mult timp sa dea ochii cu Calzaghe, dar acesta a refuzat o confruntare desi Froch era dispus sa boxeze chiar la Cardiff, in fief-ul galezului. “Nu poti sa spui ca Joe este cel mai tare boxer britanic din istorie, atata vreme cat nu s-a batut cu mine. Am fost chiar challenger obligatoriu la una dintre centurile sale si el a refuzat sa ne batem” preciza, anul trecut, Froch.

author avatar
Cristi Ionita
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger