AcasăSPORTMarea speranta a nationalei de handbal a picat BAC-ul in vara

Marea speranta a nationalei de handbal a picat BAC-ul in vara

Directorul Sorinel Meca se intereseaza personal de ascensiunea Gabrielei Perianu

Gabriela „Bebe” Perianu a fost cea mai buna jucatoare de pe teren in meciul de debut al „tricolorelor” la Campionatul Mondial de handbal din Serbia, 27-17 cu Tunisia.

Directorul Sorinel Meca se intereseaza personal de ascensiunea Gabrielei Perianu

Selectionerul Gheorghe Tadici a abordat cea mai importanta competitie din handbal cu o formula ultra-improvizata. In locul eternelor Ionela Stanca sau Adina Fiera au aparut fete noi. Dintre toate se remarca Gabriela Perianu, echipiera formatiei Dunarea Braila, jucatoare care este mezina lotului la numai 19 ani si aproape sase luni. Considerata marea speranta a handbalului feminin romanesc, dupa ce a ajuns in echipa ideala la Mondialul de tineret de anul trecut, Gabriela se remarca prin aruncarile extrem de puternice de pe interul stanga. „Bebe” a marcat sase goluri in meciul cu Tunisia, de sambata, primul disputat de Romania la Campionatul Mondial din Serbia, si a fost desemnata MVP-ul partidei, evolutia ei fiind decisiva in victoria obtinuta de „tricolore”, 27-17. Iar Gabriela va avea sanse sa-si imbunatateasca situatia din ierarhia golgetelor, urmand sa fie titular incontestabil in confruntarea cu Australia din aceasta seara (20.15, Dolce Sport 1).

Totusi, pe cat de usor se misca pe terenul de handbal, pe atat de greu se descurca jucatoarea la scoala. Gabriela a terminat in vara clasa a 12-a la Liceul cu Profil Sportiv Braila, dar a picat examenul de Bacalaureat, fiind notata cu 4 la Limba si literatura Romana. Iar apropiatii handbalistei au fost surprinsi de esecul acesteia, mai ales ca despre Gabriela se spune ca este favorita profesorului Sorinel Meca, controversatul director al LPS Braila. De altfel, handbalista a avut parte de tratament preferential in pregatirea examenului de Bacalaureat, iar Meca a comandat pentru aceasta meditatii in particular. Cunoscut pentru escapadele bahice, dar si pentru admiratia fata de femei, Meca are, in continuare, mare incredere in eleva sa si spune ca Gabriela are calitatile necesare pentru a ajunge la o echipa de top precum Buducnost sau Gyor. Visul celor doi ar fi fost ca jucatoarea sa ramana in tara, obiectiv care nu mai este de actualitate, dupa desfiintarea echipei Oltchim Ramnicu Valcea. Totusi, pana la un transfer in strainatate, Gabriela Perianu vrea sa-si rezolve situatia scolara si sa-si ia carnetul de conducere.

author avatar
Cristi Ionita
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger