AcasăSPORTMarea speranta a CSMS Iasi se lupta cu cancerul

Marea speranta a CSMS Iasi se lupta cu cancerul

Ionut Radu Avasilicai se bate pentru viata la numai 17 ani

Cel mai important club de fotbal din zona Moldovei s-a obisnuit sa lanseze tineri jucatori extrem de talentati, insa unul dintre ei este in pericol sa nu-si mai poata vedea visul implinit.

Ionut Radu Avasilicai se bate pentru viata la numai 17 ani

La 17 ani, Radu Ionut Avasilicai, poreclit de apropiati Benzema pentru simpatia pe care tanarul i-o poarta celebrului atacant francez, ar trebui sa se dueleze cu aparatorii echipelor rivale si sa-si incerce norocul la prima echipa a CSMS Iasi. Din pacate, Radu a fost diagnosticat, in urma cu doua luni, cu un cancer rinofaringian si acum este obligat sa se bata pentru propria viata. Sportivul a lasat balta fotbalul, iar acum visul sau nu mai este sa ajunga la Real Madrid ci sa prinda Anul Nou. Pentru ca doctorii i-au transmis ca nu mai prinde ziua de 1 ianuarie 2015, daca nu face rapid un tratament extrem de costisitor in Elvetia. Familia lui are nevoie de cel putin 20.000 de euro si cum posibilitatile sunt reduse, au fost deschise doua conturi in speranta ca vor exista oameni de bine care sa-l sustina pe tanarul fotbalist. Pana atunci, Radu Ionut Avasilicai face in continuare chimioterapie, iar aceasta actiune il afecteaza extrem de mult. Desi are doar 17 ani, juniorul lui CSMS Iasi si-a pierdut deja parul si mai multi dinti, iar de doua saptamani nu se mai poate ridica din pat fara ajutor.

Moral cu Gutierrez

Jonas Gutierrez a trecut cu bine peste un cancer la testicul

Desi o asemenea lovitura ar putea distruge orice tanar, Radu continua sa spere si se incurajeaza amintindu-si de marii sportivi care au trecut cu bine peste asemenea momente cumplite. De curand, mijlocasul argentinian Jonas Gutierrez, fotbalist care apartine de Newcastle United, a anuntat ca a trecut cu bine peste cancerul ce i-a afectat testiculul stang. Jonas (31 de ani, 22 de selectii in nationala Argentinei) a avut nevoie de un tratament care a durat circa un an si doua operatii dificile, inclusiv una de indepartare a testiculului cu probleme, pentru a scapa de o problema care i-a pus viata in pericol.

author avatar
Cristi Ionita
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger