AcasăSPORTMarcel Pavel si FRF, amendati pentru intonarea imnului cu alt text!

Marcel Pavel si FRF, amendati pentru intonarea imnului cu alt text!

Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Marcel Pavel vor fi amendati, miercuri, cu cate 5.000 de lei, pentru intonarea imnului national cu alt text, inaintea meciului Romania – Franta, jucat, marti seara, pe National Arena, a declarat pentru Mediafax, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Prefectul Capitalei a spus ca, potrivit Legii 75/1994, care are ca anexa continutul imnului national, la evenimentele sportive de pe stadioane se intoneaza varianta scurta a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru si 11.

Atanasoaei a adaugat ca prin HG 1157/2001, constituie contraventie „intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decat cele stabilite de lege ” si se sanctioneaza cu amenda intre 2.500 si 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre institutiile care pot aplica aceasta masura.

La inceputul meciului Romania-Franta, Marcel Pavel a cantat în cea de-a doua strofa a imnului versuri din strofa intai.
Marcel Pavel sustine ca nu a gresit versurile cand a intonat imnul national, ci asa a stabilit cu Federatia Romana de Fotbal.

Cantaretul spune ca acele doua strofe au fost alese special pentru a fi repetate pentru a-i indemna pe tricolori la lupta.

„A  fost ca un indemn pentru echipa nationala”, a spus Pavel privind reluarea celor doua versuri, in locul celor din strofa a doua. in plus, cantaretul a considerat ca celor de pe stadion le va fi mai usor sa cante cu el doua versuri pe care le-au auzit deja.

„Am vrut sa cantam aceste versuri ca pe un indemn. N-a fost rea-vointa, n-a fost nimic tendentios. A fost alegerea mea, ca toti suporterii sa cante cu noi. Sunt onorat ca am fost invitat sa cant imnul de stat”, a spus Marcel Pavel, adaugand ca in urma interpretarii sale a primit mesaje de felicitare.

„N-a deranjat pe nimeni, decat presa (…). (Imnul n.r.) L-am cantat cu patos, cu demnitate, cu placere. Atmosfera a fost excelenta”, a mai spus cantaretul, declarandu-se inca o data onorat sa cante pentru echipa nationala pe noul stadion. „Nu ma intereseaza politica. Sa n-aud de politica”, a mai adaugat el.

Vadim: Necazul nostru nu a fost imnul. Problema a fost gazonul

„Nu stiu ce competenta are domnul prefect in a aplica amenzi intr-o problema la care nu se pricepe. E critic muzical? Sa ne spuna paragraful din lege care ii da acest drept. Nimeni nu canta corect. Canta numai Corul Radio sau Corul Patriarhiei. Unde a gresit Marcel Pavel? (…) Daca vrea sa respecte legea acest domn, atunci trebuie sa amendeze pe toata lumea pentru ca nu s-au cantat cele patru strofe. Sunt conventii intre oameni. Nu era manifestare oficiala cu sefi de stat. La asa ceva, se alege varianta orchestrala (…) Necazul nostru nu a fost imnul.  Problema e gazonul. Care a fost iresponsabilul care a facut comanda asta pentru o faneata, numai buna sa pui vacile si boii sa pasca?”, a declarat la Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor.

Citeste si:

FRF va contesta amenda pentru imnul national, spune Dumitru Dragomir

Marcel Pavel a incurcat versurile imnului national, aseara, pe National Arena (VIDEO)

1.093 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger