AcasăSPORTManchester United - un brand de 25 de ori mai puternic decat...

Manchester United – un brand de 25 de ori mai puternic decat FC Steaua!

Wayne Rooney, cel mai titrat jucator din lotul lui Manchester United

Lider autoritar in campionat, clubul Manchester United domina si topul celor mai puternice brand-uri din fotbalul englez.

Wayne Rooney, cel mai titrat jucator din lotul lui Manchester United

Un renumit economist englez, Tom Markham pe numele sau, a calculat valoarea de piata a fiecarui club de fotbal din Premier League. Rezultatele au fost socante! Ca Manchester United n-are rival nici la acest capitol, se stia, insa surprinde plasarea Arsenalului pe locul 2, in fata mult mai titratei grupari Liverpool (cinci Ligi ale Campionilor in vitrina!). Daca „diavolii” lui Alex Ferguson reprezinta un brand evaluat la 1,26 miliarde euro, „tunarii” sar si ei de 1,1 miliarde, o cifra impresionanta pentru un team cu un singur succes pe plan international (Cupa Cupelor, cucerita in 1994).

Pe pozitia a treia, Markham a plasat campioana en-titre a Europei, Chelsea Londra, cu o valoare de piata de „doar” 605 milioane euro. Prin comparatie cu cifrele din Anglia, sa spunem doar ca FC Steaua – emblema fotbalului romanesc – este cotata la 50 de milioane de euro, cam a 25-a parte din Manchester United!

author avatar
eNational
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger